Hatalmas sikert aratott a tavalyi évben a Hogwarts Legacy. Ahogyan azt várni lehetett, a Warner Bros. új projektekkel tervez, amikről most beszéltek is.

2024.01.10. – A tavalyi év egyik legnagyobb videojátékos durranását az Avalanche Software-nek köszönhetjük. Ők voltak azok, akik elhozták nekünk a Hogwarts Legacyt, a Harry Potter univerzumban játszódó varázskalandot. A játék ugyan felvonultatott pár ismerős karaktert a könyvekből, de elsősorban egy saját sztorit dolgozott fel, ami Potterék előtt 100 évvel játszódott. Természetesen imádták a rajongók, de a kritikusok is pozitívan nyilatkoztak róla. Többek között mi is leteszteltük és nekünk is nagyon tetszett az eredmény. Ez a kiemelkedő teljesítmény a pénztáraknál is megmutatkozott. Az év végére (2023) több mint 22 millió példányt értékesítettek a Hogwarts Legacyból, vagyis kijelenthető, hogy nem csak jó játék, de kasszasiker is lett. Érdekesség, hogy ebből körülbelül 2 milliót a decemberi időszakban produkált, vagyis még karácsonykor is sokan kérték a fa alá.

Hova tovább?

A Warner Bros. Interactive Entertainment elnöke, David Haddad évértékelőjében arról beszélt, hogy nem csak a számok miatt büszke a projektre, hanem arra is, hogy tényleg minőségi munkát tett az Avalanche az asztalra. A világnak már nagy szüksége volt egy ilyen szintű AAA Harry Potter címre, s érzése szerint ezt sikerült elérniük. Továbbá kiemelte, hogy hálás a rajongótábornak, hiszen többnyire valami nagy sikerű franchise új epizódja az év legkelendőbbje. Ennek ellenére most sikerült egy önálló, első epizóddal elérni ezt a mérföldkövet.

hogwarts

Az viszont nem meglepetés, hogy nem akar itt megállni a stúdió. Haddad beszélt a korábban bejelentett Kviddics-játékról (a varázslósport, ami sokak szomorúságára kimaradt a Hogwarts Legacyból) is. A projekt már bétafázisban van, hamarosan arról is hallhatunk további részleteket. De „egy sor más dolgot” is említett, ami még be nem jelentett játékokra utal a sorozatban. Szinte biztos, hogy gólra gólt szeretnének rúgni és további történeteket elmesélni a nagyszabású varázsvilágból. Hogy ez egy Hogwarts Legacy 2 lesz-e, azt még sajnos nem tudni. Amibe viszont kapaszkodhatnak a rajongók, hogy az exkluzívan Kvidiccsel foglalkozó játék mellett már más címek is fejlesztés alatt állnak.

Ezt olvastad már?

Íme az összes játékból készülő film és sorozat, ami 2024-ben érkezik

×