Egy óriási, folyamatosan frissülő listába szedtük az összes 2024-ben érkező filmet és sorozatot, ami valamilyen játék alapján készül.

Bódi Dániel

2024.01.09. – Miután a bevételeket tekintve a játékipar rohamtempóban lehagyta a filmipart, a nagyobb stúdiók is rájöttek, amire az egyszemélyes átok, Uwe Boll már régesrég; a játékosok hálás és lelkes közönséget tudnak alkotni, pláne, ha a produkciók – melyekkel kicsalnák a mozijegyek és a streaming előfizetések havidíját – még jól is sikerülnek. Utóbbi kitételt mondjuk a szerencsére letűnt, de meglehetősen kitartó német rendezőnek sosem sikerült megugrania, ellenben a valódi filmesekkel, akik értő keze alatt az utóbbi években olyan csodák születtek, mint az Arcane, a The Last of Us, vagy mint a Sonic.

A játékadaptációs trend pedig 2024-ben újabb fokozatra vált, amikor is legalább egy fél tucatnyi ígéretes film és sorozat várja csőre töltve a bemutatóját. Persze, akad köztük olyan, ami már messziről sem kecsegtet semmi jóval, ugyanakkor bőséggel találunk olyanokat, melyek nem csak hűen, de egészen kiváló és egyedi formában ültetik át a teljesen másfajta, kevésbé interaktív médiumba a játékok világát, karaktereit és történeteit.

Ezért is most egy nagy és folyamatosan frissülő listába gyűjtöttük az összes olyan filmet és sorozatot, ami valamilyen videojáték alapján készül és 2024-ben – valamint azon túl – kerül bemutatásra.

Sonic Prime – 3. évad

Itt nézheted: Netflix
Ekkor jön: 2024. január 11.

Az elsősorban gyerekeknek szánt Sonic mese egészen kivételesen ragadja meg a játékok szellemiségét, látványát és gyorsaságát, aminek 3. évada is pontosan olyannak néz ki, mint az előző kettő; sonicosnak, szélsebesnek, csupaszívnek, és különösen szerethetőnek.

Halo – 2. évad

Itt nézheted: SkyShowtime
Ekkor jön: 2024. február 8.

Az első évad nem aratott túlontúl nagy sikert, talán, mert nem sok köze volt az alapul szolgáló játékokhoz a kosztümökön és a díszleteken túl. Ezért a második nekifutásra már sokkal okosabban nyúlnak Master Chiefhez és Cortanához, akik szemén keresztül új aspektusból ismerhetjük meg a játékok egyik legjelentősebb tragédiáját, Reach elestét, amely egyenes út a 2001-es Halo: Combat Evolved eseményeihez.

Fallout – 1. évad

Itt nézheted: Amazon Prime Video
Ekkor jön: 2024. április 12.

Az Amazon egyáltalán nem spórolt a Fallout-sorozattal, aminek első és egyetlen előzetese egy meglehetősen látványos, ám végletekig játékhű adaptációt vetít előre. Igaz, a Hatalom Gyűrűi esetéből már megtanulhattuk, hogy a belelapátolt dollármilliók, valamint a mozifilmeket megszégyenítő látvány nem lesz elegendő a sikerhez. Reméljük a Bethesda kreatív támogatása érezteti majd a hatását.

Arcane – 2. évad

Itt nézheted: Netflix
Ekkor jön: 2024. november

Természetesen folytatódik a valaha készült legjobb játékadaptáció, a League of Legends világában játszódó Arcane, aminek második évadára ugyan az év végéig várnunk kell, de a türelmünkért cserébe hasonló minőséget kapunk, mint amihez az első évad szoktatott minket.

Tomb Raider: Lara Croft Legendája – 1. évad

Itt nézheted: Netflix
Ekkor jön: valamikor 2024-ben

A Tomb Raider animációs sorozat egészen biztosan megdobogtatja majd a rajongók szívét, az ugyanis a rebootolt játéktrilógia eseményeit fogja alapul venni. A Netflix annyira bízik a sikerben, hogy nem egy, hanem rögtön két évadot is berendelt, így bizonyosan nem maradunk folytatás nélkül.

Castlevania: Nocturne – 2. évad

Itt nézheted: Netflix
Ekkor jön: valamikor 2024-ben

A kifejezetten felnőtteket célzó Castlevania-sorozat a sikerre való tekintettel hamarosan a 2. évaddal folytatódik, ami ha hasonlóan színvonalas történetet mutat be, akkor már most borítékolható a következő felvonás.

Devil May Cry – 1. évad

Itt nézheted: Netflix
Ekkor jön: valamikor 2024-ben, de elképzelhető, hogy 2025-re csúszik

Adi Shankar rendező és producer a Studio Mirrel egyesítette erejét, hogy egy új formátumba konvertálják át a félig angyal félig démon Dante véres történeteit. A szigorúan 18+-os animációs sorozat fölött a nagy sikerű játéksorozat alkotója, Hideaki Itsuno maga fog bábáskodni, így garantált, hogy minőségi adaptációhoz lesz szerencsénk (ha esetleg Shankar múltja nem volna éppen elég).

ARK: The Animated Series – 1. évad

Itt nézheted: még nem tudni
Ekkor jön: valamikor 2024 végén

Az animációs sorozatot eredetileg még 2020-ban jelentették be, de eléggé elhúzódott a munkálata, ami vagy egy szuperprodukcióra, vagy egy semmi jót nem ígérő, de legalább az alkotói poklot túlélt adaptációhoz lesz szerencsénk. Előbbi mellett szólhat, hogy nem akármilyen neveket sikerült megszerezni hozzá; hallhatjuk majd benne Gerard Butlert, Michelle Yeoht, Karl Urbant, Russel Crowe-ot, Elliot Page-et, Jeffrey Wrightot és nyilván Vin Dieselt.

Vaják: Szirének a mélyből – film

Itt nézheted: Netflix
Ekkor jön: valamikor 2024-ben

Az adaptáció, amire a Vaják/The Witcher rajongók oly régóta vágytak: a sztori csak hézagosan kapcsolódik bármihez is, azt leszámítva, hogy a legendás szörnyvadász, Ríviai Geralt egyik kalandját láthatjuk majd – ezúttal animációs formában. A karakter és a történet az élőszereplős sorozat és a videojátékok hibridje lesz; Geralt Henry Cavill mása lesz, aki a játékokban szintén legendássá vált Doug Cockle hangján szólal majd meg.

Borderlands – film

Itt nézheted: a mozikban
Ekkor jön: 2024. augusztus 9.

És ha már fejlesztési pokol; a Borderlands-mozi alig-alig jött ki belőle, és az sem a legjobb ómen, hogy a Csernobil és The Last of Us sorozatok társalkotója, Craig Mazin lehúzatta saját magát a stáblistáról, amin nem mellesleg olyan nagyágyúk szerepeltetik magukat, mint Cate Blanchett, Jack Black, Gina Gershon, Kevin Hart és Jamie Lee Curtis.

Sonic, a sündisznó 3.

Itt nézheted: a mozikban
Ekkor jön: 2024. december 20.

Az első élőszereplős Sonic-mozi nagy port kavaró első előzetese után nem gondoltuk volna, hogy trilógiává fog majd bővülni, de láss csodát, idén ez is meg fog történni – természetesen a zseniális Jim Carrey-vel a fedélzeten. A harmadik részben pedig végre a mozivásznon is bemutatkozik Sonic kicsit sötétebb mása, Shadow, a sündisznó, akit bár alapvetően a jó szándék vezérel, a nemes célja elérése érdekében hajlandó bármit és mindent is megtenni.

Készülő, de egyelőre premierdátum nélküli filmek és sorozatok – melyek valószínűleg 2025-ben, illetve azután érkezhetnek:

  • The Witcher – 4. évad (Netflix, 2025)
  • Twisted Metal – 2. évad (HBO Max, 2025)
  • The Last of Us – 2. évad (HBO Max, 2025)
  • Alan Wake – 1. évad (AMC, 2025)
  • Horizon 2047 – 1. évad (Netflix, 2025)
  • Warhammer – 1. évad (Amazon, TBA)
  • God of War – 1. évad (Amazon, TBA)
  • Assassin’s Creed – 1. évad (Netflix, TBA)
  • Pokémon – 1. évad (élőszereplős, Netflix, TBA)
  • Grounded – 1. évad (TBA)
  • Return to Silent Hill (mozifilm, TBA)
  • Minecraft (mozifilm, TBA)
  • Ghost of Tsushima (mozifilm, TBA)
  • Super Mario. Bros 2 (mozifilm, TBA)
  • The Legend of Zelda (mozifilm, TBA)
  • Mortal Kombat 2 (mozifilm/HBO Max, TBA)
  • Detektív Pikachu (mozifilm/Netflix, TBA)
  • Death Stranding (mozifilm, TBA)
  • The Division (film/Netflix, TBA)
  • Gears of War (film/Netflix, TBA)
  • BioShock (film/Netflix, TBA)
  • Sifu (mozifilm/HBO, TBA)
  • Pac-Man (mozifilm, TBA)
  • It Takes Two (film/Amazon, TBA)
  • Cyberpunk 2077 (film-sorozat, TBA)

Te melyik sorozatot-filmet várod a legjobban?

Ezt is érdemes elolvasnod:

Íme az ÖSSZES új Netflixes film, ami 2024-ben érkezik a kínálatba

×