Egy havi rendszerességgel, folyamatosan frissülő megacikkbe szedjük a Netflix majd az összes saját gyártású filmjét, ami 2024-ben érkezik a kínálatba.

Bódi Dániel

2024.01.08. – Ha imádsz a Netflix elé kuporogva filmezni, szomjazod az új megjelenéseket, valamint szereted az első sorból a legelsők között végignézni a legfrissebb filmpremiereket, akkor bizony a legjobb helyen jársz. Ebben a folyamatosan, egész évben havonta frissülő gigacikkben szedjük össze a streaming szolgáltatás összes saját gyártású filmjét – rövidke ismertetővel, előzetessel (amennyiben van), dátummal, na meg direkt linkkel karöltve – hogy ne kelljen az interneten fel, s alá kolbászolnod, hogy megtaláld a neked legszimpatikusabb néznivalót.

A filmek zölden kiemelt címeire bökve azonnal a Netflix – mobilon alkalmazásában, PC-n felületén – találod magad, így azonnal a saját listádra teheted őket.

JANUÁR

A HÓ TÁRSADALMA – JANUÁR 2.

A hó társadalma egy különösen megrázó, de valóban megtörtént tragédiát, az 1972. október 13-án az Andokban lezuhant repülőgép túlélőinek rettenetes történetét mutatja be. A gépen tartózkodó 45 emberből mindösszesen 16-an élték túl a szerencsétlenséget, akikre két és fél hónappal később bukkantak rá – akik többek között úgy tudtak ennyi ideig túlélni a hegység fagyos tetején, hogy megették azoknak a társaiknak a maradványait, akik feladták a harcot az időjárással szemben.

ÉDES BÚCSÚ – JANUÁR 5. 

Egy megtört, gyászoló özvegyember mély, önismerettel és sok-sok érzelemmel teli feloldozó története, amiben két barátja kíséri végig. Kemény dráma, százas zsepit érdemes bekészíteni mellé.

LÉGI CSIBÉSZEK – JANUÁR 12.

A heist filmeket imádja a nép, pláne, ha az még vicces is. Jól tudja ezt a Netflix is, ami Kevin Harttal a főszerepben egy világraszóló lopásra sarkallja a nemzetközi profi tolvajbandát, aminek egy 12 kilométeres magasságban szálló repülőgépet kell valahogyan kicuccolni.

THE KITCHEN – JANUÁR 12.

A címe sokakat becsaphat, ez a disztópikus, itt-ott cyberpunkos hangulatot árasztó sci-fi ugyanis nem egy továbbgondolt főzős műsor, sokkal inkább egy kemény társadalmi dráma-kritika. A jövő Londonját komoly társadalmi és gazdasági különbséget szabdalják ketté: míg a szegény negyedekben az emberek mindennapos nélkülözésre vannak ítéltetve, addig a gazdagabb részeken megpróbálnak tudomást sem venni a problémákról. De van-e ebből kiút?

60 PERC – JANUÁR 24.

Ez egy meglehetősen nehéz dráma, ami egy profi MMA-sról szól, akinek mindösszesen egy órája van találkozni a kislányával, máskülönben elveszítheti a láthatáshoz való jogát. A gond csak az, hogy az útja során nem kevesen próbálják őt megállítani.

A PUSZTASÁG VADÁSZAI – JANUÁR 26.

Egy újabb dél-koreai szuperprodukció, ami ezúttal egy disztópikus, Szöult (is) teljesen a romba döntő világban játszódik. Előtte érdemes megnézni a Concrete Utopia című katasztrófafilmet, ami tulajdonképpen az előzménye az ‘A pusztaság vadászainak’.

 

FEBRUÁR

ORION ÉS A SÖTÉTSÉG – FEBRUÁR 2.

Egy kifejezetten tanulságos animációs film az ismeretlentől való félelemről – nem csak gyerekeknek. A történetben Orion utazását láthatjuk, aki retteg a sötétségtől. Így hát az irtózatának fizikai megtestesülése egy közös kalandra invitálja őt, hogy megismervén egymást Orion is képes legyen legyőznie a félelmét.

SZÍVSZERÉSZ – FEBRUÁR 14.

Egy tipikus romkom, ami egy érzelmeivel hadilábon álló újságírónőről szól, aki egy megírandó cikk kedvéért elmegy egy szerelmi bánatra specializálódott terapeutához – ahol aztán maga is megnyílik.

AZ ABLAKOMON ÁT: TÉGED NÉZLEK – FEBRUÁR 26.

Az első rész nem várt óriási sikere nyomán trilógiává bővült romantikus film utolsó felvonása pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol a „Tengeren túl” című második fejezet letette.

MÁRCIUS

AZ ŰRHAJÓS – MÁRCIUS 1.

Jaroslav Kalfař 2017-es regénye alapján készülő sci-fiben a földi múltja elől menekülő űrhajós, Jakub (Adam Sandler) űrbéli utazásának lehetünk szemtanúi, akit egy olyan expedícióra küldenek a naprendszer egy távoli pontjára, amire emberfia nem mert vállalkozni, kivéve őt. A küldetés során azonban összeakad egy különös lénnyel is, kettejük között pedig egy egészen érdekes kapcsolat bontakozik ki.

DAMSEL – A HERCEGNŐ ÉS A SÁRKÁNY – MÁRCIUS 8.

Millie Bobby Brown újabb Netflix-produkciója, amiben egy csapdába csalt, egy ősi adósság lerovása fejében áldozatként felajánlott hercegnőt, Damselt alakíthatja, akinek túl kell valahogyan élnie az emberevő sárkány barlangjában.

IRISH WISH – MÁRCIUS 15.

Lindsay Lohan főszereplésével készülő romantikus vígjáték. A történet szerint a főhősnőnk élete titkos szerelme eljegyzi a legjobb barátnőjét, aki őt kéri fel koszorúslánynak az írországi esküvőjére. Az összetört szívű lány igent mond a felkérésre, majd Írországba utazik, ahol valamilyen misztikus módon valóra válik egy spontán kívánsága, és a következő nap helyet cserélnek az arával. A lány ennek hatására ébred rá, mekkora hibát is követett el.

ÁPRILIS

REBEL MOON 2. RÉSZ – A SEBEJTŐ

Zack Snyder eredetileg Star Wars-mozinak indult, de a Disney elutasítása nyomán a Netflixen kikötött sci-fijének folytatása és egyben lezárása, ami remélhetőleg melegebb fogadtatásra talál majd a közönség és a kritikusok körében, mint a december óta elérhető első, kissé sablonos felvonás.

MÁJUS

JÚNIUS

JÚLIUS…

AUGUSZTUS

SZEPTEMBER

OKTÓBER…

NOVEMBER…

DECEMBER …

Dátum nélkül, de valamikor 2024-ben érkező Netflixes filmek:

  • A Family Affair – egy furcsa romantikus vígjáték, amiben egy fiatal filmsztár (Zac Efron) beleszeret a fiatal kolléganőjének jóval idősebb anyjába (Nicole Kidman)
  • Chakda Expressz – egy indiai életrajzi dráma, amiben Jhulan Goswami krikettezőnő nehézségekkel teli karrierjét ismerhetjük meg
  • A nyolcas kód: 2. rész – 4 évvel az első rész után folytatódik a Netflix meglepetés szuperhősös sci-fije
  • Nem kispályás – romantikus vígjáték
  • Saving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Movie – egy SpongyaBob spin-off film, aminek főszereplője ezúttal a Bikinifenéken élő mókus, Szandi
  • Shirley – egy életrajzi dráma az első színesbőrü amerikai kongresszusi képviselőnő, Shirley Chisholm életéről
  • Spellbound – eredetileg az Apple TV-re készült fantasy-t a Netflix karolta fel, amiben egy Ellian nevű hercegnő indul útnak, hogy megmentse a királyságot – és a szörnyeteggé változtatott szüleit.
  • That Christmas – neves  animációs filmek animátorából lett rendező, Simon Otto legújabb animációs filmje, amiben a Mikulás egy igen nagy hibát vétett
  • The Electric State – a Russo testvérek legújabb Netflixes sci-fije, amiben olyan giganevek szerepelnek, mint Millie Bobby Brown, Chris Pratt, Ke Huy Quan, Anthony Mackie, Giancarlo Esposito, Jenny Slate és  Billy Bob Thorton.
  • The Mothership (Az anyahajó) – egy újabb sci-fi, aminek főszerepében ezúttal Halle Berry-t láthatjuk, mint a rejtélyes módon eltűnt férje után kutató Sara Morse, aki egy napon egy idegen tárgyat fedez fel a házuk alatt – ami különös igazságot rejt.
  • Vaják: Szirének a mélyből – az adaptáció, amire a Vaják/The Witcher rajongók oly régóta vágytak: a sztori csak hézagosan kapcsolódik bármihez is, azt leszámítva, hogy a legendás szörnyvadász, Ríviai Geralt egyik kalandját láthatjuk majd – ezúttal animációs formában. A karaktert Henry Cavill alapján rajzolták, aki azonban a játékokban szintén legendássá vált Doug Cockle hangján szólal majd meg
  • Ultraman: Felemelkedés – egy egészen egyedinek kinéző animációs szuperhős-vígjáték, amiben a nagy gonosz szörny legyőzése után hősünknek kell felnevelgetnie annak kicsinyét
  • Unfrosted: The Pop-Tart Story – a legendás szitkom arca és neve, Jerry Seinfeld rendezésében készülő vígjáték a két nagy gabonapehelygyártó, a Kellogg és a Post örökös harca körül fog bonyolódni. A főszerepekben olyan ikonokat láthatunk, mint Melissa McCarthy, Jim Gaffigan, Amy Schumer és Hugh Grant.
  • Beverlly Hills-i zsaru: Axel Foley – Eddie Murphy egy utolsó balhé erejére visszatér az ikonikus szerepében – Beverlly Hills reszkess, itt jön Axel Foley!
  • A halhatatlan gárda 2 – négy hosszú év után folytatódik a Netflix misztikus szuperhősfilmje, ami tovább szövi a Charlize Theron fémjelezte halhatatlanok kalandját. Egyelőre keveset tudni róla, de elméletileg már elkészült és csak a bemutatásra vár. Addig érdemes pótolni az első részt.

Természetesen még ezeknél is jóval több saját gyártású filmmel készül a Netflix, így az újabb információk; bejelentések és premierdátumok ismeretében frissítjük a cikkünket.

Ezt is olvasd el:

5 +1 őrült jó Netflix minisorozat, amit egy nap alatt ledarálhatsz

×