A Sony és a Honda együttműködésében gurult be az autó a színpadra, és mindenki ledöbbent, hogy egy PlayStation 5 kontrollerrel irányították.

2024.01.09. – Nem is olyan rég jelentette be az olaszországi Sony, hogy készült egy limitált Mercedes, ami abszolút a PlayStation 5 dizájnját követi. Persze nem ez az egyetlen autós együttműködés, amit a Sony a közelmúlban prezentált. A Sony és a Honda nemrég a CES 2024 eseményen gurított be egy kocsit a színpadra, amit nem is akárhogy irányítottak. Egy PlayStation 5 SualSense kontrollerrel, vezeték nélkül működött a dolog.

Sony + Honda = Afeela

Már korábban is lehetett hallani arról, hogy a Sony és a Honda összefog, hogy létrehozzanak egy új elektromos autót.  Bár az embereket most is meglepte, hogy a CES 2024 bemutató eseményén egy PS5 kontrollerrel lehet irányítani egy autót, a dolog nem újkeletű. Vicces, hogy nekem mindig az jut eszembe, amikor Men in Black 2-ben a fekete ruhások kocsija ultra módban átvált PS2 kontrollerirányításra.

Visszatérve: a Sony sajtótájékoztatóján a vállalat bemutatta az AFEELA nevű elektromos autót, amit Izumi Kawanishi, a Sony Honda Mobility elnöke egy PS5 kontroller gurított be a színpadra. A dolog miatt azonban kissé felrobbant az internet, hiszen legutóbb hasonló művelet nagyon balul sült el. A 2023-ban felrobbant OceanGate tengeralattjárón is egy kontroller került a kézbe, ám katasztrófa lett a vége. Egyébként a bemutató többi részében bejött a Microsoft, és kiderült: együtt dolgozhatnak azon, hogyan legyen része az AI az autónak. Bár a Microsoft és a Sony ádáz konzolháborőút vív, most bejelentették, hogy a két óriáscég arról tárgyal, hogyan hívhatnának életre egy mesterséges intelligenciával működő asszisztenst, és azt hogyan építhetnék be az autóba.

Szerencsére ez csak egy kis trükk, az AFEELA kocsijait nem kontrollerrel kell vezetni, van rendesen kormány, rengeteg kijelző és Fortnite. Igen, Fortnite-ozni is lehet benne. Az AFEELA zajszűrős belső térrel, 3D-s hangrendszerrel és egy sor kamerával rendelkezik, amik „páratlan biztonságot” eredményeznek. Van benne AI navigáció, AR az egyedi játékélményekhez.

Afeela

Az AFEELA egyelőre csak prototípus, szóval még nem lehet tudni, hogy mikor lehet venni belőle. A Sony azonban elárulta, hogy még idén érkezik a Gran Turismo 7-be, így ha ki akartod próbálni, megteheted a játékban. Bár nem tudjuk pontosan, hogyan fog kinézni a Microsoft-féle AI rendszere, ha a Sony-Honda Afeela hivatalosan is megjelenik, nagyon érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul ez a partnerség.

Ezt láttad már?

Íme az ÖSSZES új Netflixes film, ami 2024-ben érkezik a kínálatba

×