Igen érdekes, hogy a játékosok miért kíváncsiak a The Last of Us 2 PlayStation 5-ös kiadására, miközben nincs sok különbség a korábbi verzióhoz képest.

2024.01.05. – Nagyon különös érzés kerített minket hatalmába, amikor a Naughty Dog és a Sony bejelentette, hogy remastered változat érkezik PlayStation 5-re a The Last of Us 2-höz. A játék eredetileg PS4-en sem volt ronda, sőt elég jól kimaxolta azt, amire az akkori hardver képes volt. Persze logikusnak tűnik, hogy a PlayStation 5 is kapjon egy változatot, de ahogy véleménycikkünk arra rávilágít: nem sok újdonságot kaptunk az alapjátékot illetően.

A kiadó talán pont ezért gondolta úgy, hogy megéri rátenni egy lapáttal, és valamit azért mégis a játék mellé kéne csapni. Így kapunk egy rakat extát is, amivel kicsit kibővül az élmény. Ezek közé tartozik egy rougelike túlélőmód, kapunk pár extra küldetést, lehet szabadon gitározni, lesz speedrun mód és persze némi rendezői kommentár. Szóval valamivel persze több, mint az alapjáték, amit el is várunk, főleg miután a remasteredért is fizetni kell 50 dollárt.

Ki és miért?

Így aztán felmerülhet a kérdés, hogy aki megveszi ezt a játékot, az vajon miért teszi, és mi érdekli ebben a dologban? Persze rögtön az első feltételezés lehet, hogy lehetnek olyanok, akik még sosem játszottak a játékkal, nem volt PS4 otthon, karácsonyra viszont a fa alá került a PS5. De vajon a legtöbb játékos miért dönt úgy, hogy január 19-én beruház egy komolyabb összeget a játékra?

Nos, pont erre volt kíváncsi egy játékos a ResetEra fórumán, ahol indított egy kis felmérést a témában. Így aztán mindenki szavazhatott, hogy miért is akarja megvenni a The Last os Us 2 Remasteredet PS5-re. Fontos megjegyezni, hogy egyszerre több választ is meg lehetett jelölni. Íme az eredmény.

Amint látható nagyjából 500 játékos szavazott, így aztán elég jól kirajzolódik, hogy a legtöbb player, aki szeretné megvenni a remasteredet, miért teszi. Valahol érthető, hogy a legtöbb ember (54,2%) a rougulike túlélőmódra kíváncsi, amiben talán szerepet játszik a God of War Ragnarök rougelike DLC sikere is. Rögtön utána jönnek azok (49,3%), akik már játszottak a játékkal, és újra végig akarják vinni. Szóval sokan tényleg újra akarják tolni a történetet PS5-ön is. Valószínűleg, mert gyorsabban tölt majd. Höhö!

Aztán jönnek azok, akik a 3 új köldetésre kíváncsiak (49,1%), és ezért képesek újra kiadni pénzt a játékért. Egyértelműen keveseket érdekel a gitározás, kevesen vannak, akik még sosem játszottak a játékkal, a speedrun mód meg kb. senkit nem érdekel. Legalábbis annyira, hogy azért vegye meg a játékot. Külön érdekesség, hogy igen sokakat érdekel a rendezői kommentár.

Megéri?

 

Akármi is az indok, őszintén szólva a The Last of Us Part 2 mindenképpen megéri a pénzét, főleg akkor, ha még sosem került eléd a sorozat második része. A többi dolog csupán hab a tortán. Ha igazi rajongó vagy, talán akkor is megveszed, ha semmi nem nyersz vele. Ha azonban az extrák nem érdekelnek, akkor talán másra is költheted azt az 50 dollárt. Idén egy rakás új játék érkezik még PS5-re.

Ezt láttad?

Kihalt a split-screen? Egy frászt – itt a 10 legjobb, amit ki kell próbálnod

×