Sci-fi és versenyjátékok, fantasy, akció- és kalandjáték címek, amelyek a legnagyobb élményt jelenthetik split-screen módban.

Gábor János

2024.01.05. – A mai online multiplayer játékok népszerűsége töretlen, de még mindig vannak, akik szeretnek a barátaikkal és a családjukkal, helyben játszani. Kár, hogy a split-screen és helyi kooperációs játékokban finoman szólva sem bővelkedünk, de még mindig akadnak baromi élvezetes címek, amiket mindenképpen ki kell próbálnod, ha egyszerre vágysz igazi társasági élményre és videojátékra. Ez egy szubjektív válogatás azokból a játékokból, amelyek az utóbbi időben is aratnak a kanapéról játszó társaságok körében. A többségük különböző konzolokra is elérhető, szóval keresd bátran a címeket a PS és az Xbox áruházakban, de ha PC-re akarod, mutatjuk, hol találod őket.

Forrás: Nine Dots Studio Inc.

1. Lovers in a Dangerous Spacetime

Ez egy elképesztő koprodukciós játék, amiben 2-4 játékos irányíthat egy neonszínű űrhajót a végtelen galaxisban. A játék lenyűgöző grafikával és izgalmas játékmenettel nyújt felejthetetlen élményt. A játékosok együtt dolgoznak, hogy megvédjék az űrhajót a gonosz erőkkel szemben, miközben megpróbálják megmenteni az elrabolt űrnyulakat. Különböző feladatokat kaphatsz: például a tüzérség irányítása, a pajzsok és az ütőkezelő kezelése, vagy az űrhajó irányítása lehet a dolgod. Mindenki számára ajánlott, aki szereti a koprodukciós játékokat és az űrkalandokat. Akár egyedül is játszható, egy mesterséges intelligenciával irányított űrhajóval, de a legjobb élményt két, három vagy négy játékos együttműködése adja. Steamen itt találod.

2. Overcooked! 2

Igazi kincs a kooperatív játékok rajongói számára. Tele van élettel, izgalmas csatákkal és remek a vidám grafikája is. A legjobb az egészben, hogy akár helyi kooperatív módban is játszhatsz a barátaiddal vagy a családdal, így a közös élmény még emlékezetesebb lesz. Azt a funkciót, hogy támogatja az online multiplayert is, a világjárvány miatt tették bele a fejlesztők, így helytől függetlenül is folytathatjátok a főzést, de a legjobb élményt akkor nyújtja, ha ugyanabban a szobában vagytok. Steamről le tudod tölteni.

3. Split/Second

Ez egy intenzív versenyjáték, ami támogatja a split-screen módban zajló multiplayert. Egy valóságshow-ban játszódik, ahol a játékosok persze a végső győzelemre hajtanak, viszont a versenyt a háttérből manipulálják, így nemcsak az ellenfeleddel küzdesz, hanem még a pálya objektumait is meg kell semmisítheted, hogy előnyhöz juss. Ha szereted az akciódús versenyjátékokat, amelyek nem csak az autóverseny dinamikáját követik, hanem annál tovább is mennek, akkor a Split/Second fantasztikus split-screen élményeket tartogat neked. Steamen erre lesz.

4. Guacamelee 2

Metroidvania-stílusú platformjáték, amely akár helyi kooperatív módban is játszható, egyidejűleg akár 4 fővel. A játékban egy luchadort irányítasz, aki egy sor gyönyörűen megalkotott szinten küzdi át magát a különböző ellenfeleken. Minden egyes szinten újabb képességeket tanulsz meg, amelyek a későbbi szinteken is hasznosak lesznek. Ha szereted a platformjátékokat és a kooperatív játékot, akkor a Guacamelee 2 tökéletes választás. Itt a Steam-oldala.

5. Gears of War 4

Kiváló TPS játék, amelyet PC-n is játszhatsz. A játék támogatja a split-screen játékmódot a kampányban, így barátaiddal együtt fedezheted fel a Gears of War univerzumának egyik legjobb fejezetét. A kampány során együttműködhetsz a barátaiddal, hogy különböző ellenfelekkel harcoljatok, és végigharcoljátok a történetet. PC-re sajnos nem érhető el a multiplayer split-screen mód, így Xbox-ra ajánljuk, ha helyben akarsz vele másokkal játszani.

6. A Way Out

Az A Way Out kifejezetten kooperatív akció-kalandjáték, amiben barátoddal együtt játszhattok, Leo és Vincent karaktereivel. Két rabról van szó, akik szökést terveznek a börtönből. A játék helyi split-screen kooperatív módot kínál, amelyben mindkét játékos a saját karakterének szemszögéből látja a játékot, és így kell együtt dolgozni a terv megvalósításához. A játék nem rendelkezik egyszemélyes móddal, de online kooperatív támogatást is kínál, így bárkivel játszhatsz, aki rendelkezik a játék egy példányával. Az EA Games áruházából töltheted le.

7. Cuphead

Nagyszerű, egyedi látványvilággal rendelkező kooperatív játék, amelyben egy barátoddal együtt játszhatsz, split-screen módban. Run-and-gun lövöldözős stílusra számíts, amelyben egy animált Cupheadet és a testvérét, Mugmant viszitek harcba, az egyes szinteken megjelenő ellenfelekkel szemben. A tét az, hogy visszafizessétek a tartozást az ördögnek. A Cuphead nagyon szórakoztató, de rendkívül nehéz elsajátítani, ezért csak akkor vágjatok bele, ha tényleg türelmesek vagytok. Ha szántok rá időt, nagyon kifizetődő lesz. Steamen itt van.

8. Portal 2

A Portal 2 egy puzzle-alapú játék, amelyben több dimenzióba elutazhatsz, hogy megoldj különböző feladványokat. Bár a Portal 2 multiplayer módja nem annyira izgalmas, mint a single-player kampány, mégis, ha a barátaiddal akarsz játszani, akkor tökéletes választás. Olyan szórakoztató és összetett feladványokat tapasztalhattok meg együtt, amelyek a single-player módban nem lehetségesek. A split-screen lehetővé teszi, hogy közösen dolgozzatok a feladványokon és legyőzzétek az útközben elétek kerülő akadályokat. Steamről itt tudod beszerezni.

9. Borderlands: The Handsome Collection

A jelentős kritikai sikereket arató Borderlands 2 és a Borderlands: The Pre Sequel, egy csomagban. Tartalmazza a két játék összes bónuszbővítményét, több száz órányi plusz játékmenetet biztosítva, és online akár 4 fővel játszható kooperatív módban. Bár nem rendelkezik beépített split-screen lehetőséggel, vannak módszerek, amelyekkel a játékot ebben a módban is elindíthatod PC-n. A Borderlands-ben az egyik négy vault hunter szerepét kell eljátszanod, és harcolnod az ellenséges lények seregeivel szemben. A Handsome Collection Steamen itt található.

10. Outward

Talán a legjobb RPG a lsitán, amit akár helyi kooperatív módban is játszhatsz, egyidejűleg akár 4 fővel. Gyönyörű világban játszódik, ahol számos ellenféllel szemben kell felvenned a kesztyűt, hogy teljesítsd a küldetéseket. A játék egyedi survival elemekkel rendelkezik, amelyeket a barátaiddal együtt kell kezelned. A Outward egy elképesztően szórakoztató és izgalmas játék, amit split-screen módban szinte biztos, hogy imádni fogtok. Steamen beszerezhető.

Ezek barátokkal közös játékok, de ha olyan kooperatív kell, ami a pároddal isteni, ezeket érdemes elővenni:

5 zseniális kooperatív játék Valentin-napra – Nem csak gamereknek

×