Ha játékot keresel Valentin-napra, amivel a nem gamer pároddal is tökéletesen el tudtok szórakozni, akkor ez az öt pont lejön, amíg ti romantikáztok.

A Valentin-nap – amit másutt Bálint-napnak is szokás nevezni – a szerelmesek ünnepeként ivódott be a kultúránkba, hogy sokaknak remek okot adjon az elfelejtett ajándék miatti balhézásra, összeveszésre, ami esetünkben a basic szívecskés bonbontól és a csokor virágtól egészen a jegygyűrűig is terjedhet.

Az igazi Valentin-napi veteránok viszont a közös élmények gazdagításának lehetőségét látják az ünnepben, akik a felszínen túl jobb szeretnek ilyenkor minőségi időt tölteni a szívük választottjával. Ez pedig egy finom vacsorát követően könnyen torkollhat egy kis közös videojátékozásba is, de vajon mit vehetnének elő azok a párok, akik csak egy könnyed szórakozásra vágynak – előtte vagy utána, esetleg előtte és utána?

Nos, mivel nem mindenki lehet hardcore gamer szerelmespár, a segítségül szolgáló alábbi listából ki fognak maradni az olyan játékok, mint a Fortnite, a Warzone, vagy a Borderlands. Helyettük viszont összeszedtünk öt olyat, amelyeket azoknak is érdemes lehet elővenni egy kis közös mókázásra, akik az előbbieket preferálnák. Ha pedig egyetlen TV-ről/monitorról játszanátok egymás mellett ülve „romantikában”, akkor pedig pláne.

1. It Takes Two

Ez az a játék, amit sokan a valaha készült legjobb kooperatív játéknak tartanak, ez pedig egyáltalán nem a véletlen műve. Az It Takes Two története nem pont a „legvalentin-naposabb”, hiszen egy válófélben lévő házaspár kapcsolatáról szól – de nem akárhogyan. A felek a játék elején rongybabákká változnak, hogy aztán közösen, egymásra utalva próbálják megtalálni a visszaváltozás módját.

A játékmenet egyszerű, de elképesztően nagyszerű. Tömve van különböző stílusokból átvett minijátékokkal, melyeket csak úgy lehet teljesíteni, ha tényleg együttműködünk a társunkkal. A sztori végére jutva pedig garantálom, hogy mindketten felejthetetlen közös élményekkel lesztek gazdagabbak.

2. Uravel Two

Ebben a játékban is szorosan együtt kell dolgozni a fonaltársunkkal, máshogyan nem fogunk az aranyos történet végére érni. A rejtvények megoldásához pedig nemcsak össze kell dugnotok a kobakotokat és a kék-piros fonalaitokat, de a kivitelezésükben is segítenetek kell egymást. párbeszédek nincsenek, az Unravel puzzle-elemekkel és vizualitással meséli el a két ‘Yarnys’ közös kalandját.

3. Untitled Goose Game

Mint Bonny és Klyde, úgy randalírozhatunk és bűnözhetünk libatársunkkal az Untitled Goose Game egyébként aranyos kisvároskájában, és mehetünk az ott élők agyára. A pokolbéli libáktól senki sincs biztonságban: kerteket, udvarokat, piknikeket tehetünk teljesen tönkre, míg a kontroller végén a két bűntárs egymásra dőlve nevethetik el a Valentin-napi romantikát. Nevetni vágyó pároknak tökéletes!

4. Overcooked + Moving Out

A két játék alapvetően egy fa termése, amit nem csak a fejlesztő személyében érhetünk tetten. Az Overcooked 1-2-ben szinte majdnem ugyanazt kell csinálnunk, mint a Moving Outban: összehangolt munkával kiviteleznünk elsőre talán egyszerűnek tűnő feladatokat. Egy hambi összedobása vagy a költöztetés még sosem volt ilyen szórakoztató, ami ideális választás lehet olyan pároknak, akik csak néhány percet-órát akarnak a képernyő előtt tölteni.

5. Haven

A Haven egy olyan RPG, ami elé simán leülhetnek az alkalmi játékosok is, köszönhetően a rendkívül könnyen tanulható játékmenetének. Az It Takes Two mellett a másik tökéletes választás, ha egy történet-központú kooperatív játékot keresünk Valentin-napra, az előbbivel ellentétben viszont itt a főszereplők – Yu és Kay – lebilincselő szerelmi történetét ismerhetjük meg.

 

Futhatnak még:

  • Mortal Kombat 11
  • Lara Croft and the Guardian of Light + Temple of Osiris
  • Tetris Effect
  • Rayman Legends + Origins
  • Battleblock Theatre
  • Stardew Valley

Mi ezeket a játékokat tudjuk leginkább ajánlani a szerelmeseknek Valentin-napra, akik könnyedebb közös videojátékos szórakozásra is vágynak a romantikus vacsi után.

Természetesen mindezeken túl is bőséggel akadnak kiváló közös kikapcsolódást nyújtó alkotások, ezért ha TE tudsz még hasonlókat, akkor azt hagyd meg kommentben, hátha feldobsz vele néhány szerelmes estét.

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×