Újabb szabályzatfrissítést hajtott végre a Twitch. A híres streaming platformon hemzsegtek a szexuális tartalmak, most ezeket akarják visszaszorítani.

2024.01.04. – A Twitch frissítette az öltözködésre vonatkozó szabályzatát, hogy megszorítsa a burkolt meztelenséget a platformon. Az új szabályzat már érvénybe is lépett.

A Twitch azért látta ezt esedékesnek, mert már megint felcsapott egy új hulláma a meztelenkedésnek a streamekben. Valahogy állandóan itt lyukad ki a Twitch közössége. A platform üzemeltetői folyamatosan meg kell küzdjenek azzal, hogy emberek úgy próbálnak bevételt és nézettséget szerezni, hogy közben a lehető legkevesebb textilt viselik. Ez pedig javarészt a női tartalomgyártókra igaz, ám tény, ettől függetlenül még férfiak is kiveszik ezekből a mozgalmakból a részüket. Újonnan fekete sávokkal takarták ki a videósok a „kérdéses” területeket, ezzel is sejtetve, hogy bizony a cenzúrázott területek a valóságban fedetlenek. Ez pedig, ahogy a mellékelt ábra – ebben az esetben a szabálymódosítás – is mutatja, bőven elég a nézőknek.

twitch

Mik a lehetőségek?

A változásról szóló új blogbejegyzésben a Twitch megjegyezte: „Miközben a legtöbb streamelő megfelelően címkézte a tartalmait a Szexuális témák címkével, és ruhát viselt a „sávok” mögött, vagy a kamera keretén kívül, sok felhasználó számára a tartalom thumbnailjei (kis kiemelt képek a böngésző nézetben) megzavarhatta a Twitchen böngészőket.” Soha nem engedélyezték a streamereknek, hogy teljesen vagy részben meztelenkedjenek a platformon. Erre vonatkozóan az irányelveket a következőképpen frissítették:

„Azt sem engedjük innentől a streamelőknek, hogy azt sugallják, teljesen vagy részben meztelenek.

Beleértve a fekete cenzúrasávokat is, amikkel néhányan nemi szervüket, vagy melleiket takarták eddig.” Továbbá, a nőként identifikáló streamerek esetében a dekoltázs megengedett mindaddig, amíg a mellbimbók és a mell alatti részek nincsenek szabadon. Emellett pedig egyértelműnek kell lennie, hogy a streamer ruhát visel. A férfi mellbimbókról konkrétan nem esett szó. (Már körvonalazódik is egy kiskapu…) Ahol takarásra van szükség, annak teljesen átlátszatlannak kell lennie! Az áttetsző vagy részben átlátszó ruha nem megfelelő.

Nem tűnik el minden

A streamelőktől elvárják, hogy megfelelően kategorizálják tartalmukat. Például bizonyos ruházat viselése megengedett, ha egy medence vagy pezsgőfürdő közelében készül a tartalom. Ám ekkor a tartalomgyártóknak a „Pools, Hot Tubs and Beaches” kategóriát kell használniuk. Ennek ismételt elmulasztása szankciókat von maga után – emelte ki a Twitch.

Ez a módosítás a Twitch szexuális tartalmakra vonatkozó irányelvének decemberi frissítésének utózöngéje. A szexuális tartalmú streamek – bizonyos mértékig – megengedettek a Twitch-en. Viszont be kell tartani bizonyos szabályokat, és helyesen kell címkézni a videókat. Ezenkívül a szexuális témákkal megcímkézett streamek a továbbiakban nem fognak szerepelni a kezdőlapon a javasolt műsorok között. Bár továbbra is megtalálhatók lesznek, ha a kategóriákon belül böngészünk. A szexuális tartalomra vonatkozó szabályzat kezdetben lehetővé tette a művészi meztelenséget is. Ám a platformot hamarosan elárasztották a szexuális tartalmak, ami a Twitch irányelveinek határait feszegette. Így hát szinte azonnal vissza is vonták mindezt. A meztelenségre vonatkozó új módosítás értelmében a Twitch további lépéseket tesz a platform biztonságosságának és a megfelelő tartalom népszerűsítésének érdekében.

Ezt olvastad már?

Az ADATA akkora vízhűtést tett erre az SSD-re, hogy el sem fér sehol

×