Nem sokáig tartották magukat (változatlan formában) a Twitch új irányelvei a felnőtt tartalmakról, igaz, csak egy fontos dolog változik.

Gábor János

2023.12.16. – Ugyan azt jósoltuk, hogy a Twitch meztelenség és más korhatáros tartalmak kapcsán szerdán hozott új szabályai messze nem az utolsó módosítások a vonatkozó irányelvek között, ilyen gyors módosításra azért mi sem számítottunk. Csak pár nap telt el, és a streaming oldal máris belenyúlt az egyébként több szempontból fellazított policybe. Majdnem mindent úgy hagynak, ahogy a héten közzétették, de muszáj volt pontosítani, mert egy fontos „aprósággal” valamiért nem számoltak.

És az a mellbimbó.

A Twitch a saját blogján közölte, hogy frissítette a szexuális tartalmakra vonatkozó irányelvek két nappal korábbi módosítását. Az elsődleges cél az volt, hogy a szabályokat érthetőbbé és mindenekelőtt betarthatóbbá tegyék. Ennek a frissítésnek része volt a fiktív meztelenség kezelésének megváltoztatása is. A tartalomgyártók és felhasználók elmúlt évek alatt érkezett visszajelzései alapján döntöttek a lazítás mellett, mert úgy ítélték meg, az emberek – főleg az alkotók – túlságosan korlátozottnak tartják a lehetőségeket az önkifejezésre. Aminek sok (gyakran művészieskedő) kontentgyáros számára természetes alkotóeleme a legalább részleges meztelenség.

Így változtat a változtatásokon a Twitch

„Ezzel a frissítéssel megpróbáltunk reagálni a kérésekre, és lehetővé tenni a Twitch virágzó művészközösségének, hogy felhasználhassák az emberi alakot” – írja a Twitch közleménye. „Először is szeretnénk tisztázni, hogy néhány streamelő a frissítésre reagálva olyan tartalmakat hozott létre, amelyek sértették az új irányelvünket. Dolgozunk azon, hogy eltávolítsuk ezeket a tartalmakat.” Hozzáfűzték: már az első 48 órában rengeteg új tartalom született, ami a frissített irányelvek alapján megengedett volt (köztük a művészi illusztrációként, grafikus megoldással mutatott női mellbimbó), de ezek nagy része „a közösség aggodalmát váltotta ki”.

„Átgondolva a dolgot, úgy döntöttünk, hogy túl messzire mentünk a változtatással.

A meztelenség digitális ábrázolása egyedi kihívást jelent – az AI segítségével valósághű képeket lehet készíteni, és nehéz lehet különbséget tenni a digitális művészet és a fényképezés között” – döbbentek rá a Twitchnél, valamiért csak tegnap. „Ezért a mai nappal visszavesszük a művészi meztelenséggel kapcsolatos változtatásokat. A jövőben a valós vagy fiktív meztelenség ábrázolása nem lesz megengedett a Twitch-en, függetlenül a médiumtól. Bárcsak előre láttuk volna ezt az eredményt, hiszen a munkánk része, hogy közösséget szolgáló módosításokat végezzünk. Elnézést kérünk a frissítés okozta zűrzavarért!” A Twitch blogja leszögezi: az új korlátozás nem vonatkozik a felnőtt kategóriába sorolt játékok közvetítéseire, sőt, a frissített szexuális tartalomra vonatkozó irányelveken sem eszközölnek más változtatást.

Utóbbiakról itt tudsz meg többet:

Művészi meztelenkedés mehet, de az alsótest már nem fér bele a Twitchen

×