Azt hihettük, hogy a Counter-Strike 2 csalásai már nem tudnak meglepetést okozni, ám a felhasználók új szintre emelték a dolgot.

2023.12.27. – A Counter-Strike 2-nek, 2023 decemberének utolsó napjaiban, a megjelenés után 3 hónappal több kritikus problémája is akad. Egyrészt a játék és a sub-tick rendszer teljesítményével, megbízhatóságával kapcsolatban még mindig vannak gondok. Hol a játék fagy ki magától, hol pedig teljesen a fal mögött halnak meg a játékosok. A tapasztalatok alapján LAN környezetben ezek a hibák nem jelentkeznek, azaz hálózati oldalról kell majd megoldani ezeket a problémákat. A Valve-ra nehéz feladat vár, ám az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján biztosan dolgoznak már a megoldásokon.

A Counter-Strike 2 másik nagy hibája, az anti-cheat látszólagos nem létezése. Papíron továbbra is ott a VAC, a VACLive vagy épp a reportokat elemző VACNet, ám mindeközben szinte mindegyik meccsen találkozhatunk cheaterrel. A legtöbb esetben nem is rejtegetik ezen segédprogramok használatát. A fenti Twitter bejegyzéshez hasonló lövésekből nincs hiány, egyetlen kattintással eliminálható az adott csapat. Ezzel kapcsolatban már kísérletezik valamilyen védelemmel a Valve, ám a jelek alapján talán még be sem kapcsolták.

Megérkeztek az első „legális” Counter-Strike 2 csalások is

A felhasználók legtöbbje a Counter-Strike 2 csalásokat valamilyen .exe fájl futtatásával köti össze. Az elmúlt időszakban azonban ezek száma és módszerei is megváltoztak. Nemrégiben olyan, papíron detektálhatatlan csalásformát is felfedeztek, mely az Nvidia tulajdonosainak kedvez. A gyári, beépített szűrők megfelelő beállításával a füstön is gond nélkül átláthatnak a játékosok. Természetesen a túl sok gyanús, füstön keresztüli lövésre valószínűleg ugrik a VACNet, nem érdemes kísérletezgetni. Remélhetőleg az Nvidia még 2023-ban kikapcsolja ezeket a szűröket a Counter-Strike 2 esetében, hiszen a jogosulatlan előny sosem jó.

Már a gránátok sem úgy működnek Counter-Strike 2-ben, ahogy kellene

×