A december 19-én megérkezett Counter-Strike 2 frissítés látszólag nem hozott újdonságokat, ám kellemes meglepetésre bukkantak a fájlokban.

2023.12.19. – A Valve 2023 szeptemberében hivatalosan is elstartoltatta a Counter-Strike új éráját. Hosszas tesztelés után a Counter-Strike 2 kliense lecserélte a korábbi változatot, a CS:GO-t. Bár több hónapos tesztidőszak megelőzte ezt a lépést, lehetett érezni, hogy ez még messze nem kész játék. Ezt maga a Valve is elismerte, állításuk szerint az extra visszajelzések reményében választották ezt az időpontot. Kétségtelen, hogy azóta szinte minden egyes napra jut valamilyen szintű frissítés. Az is vitathatatlan, hogy 2023 végén sincs még minden egyes hiba kijavítva az immáron Source 2 motorra épülő játékban.

Jelenleg három sarkalatos pontot emelnek ki a játékosok. Az egyik a kozmetikai tárgyak kompatibilitása, sajnos továbbra is sok skin rosszabbul néz ki, mint az előző Counter-Strike verzióban. Ami azonban még ennél is kellemetlenebb lehet, az a játék teljesítménye és a látszólag alig működő anti-cheat, a VAC. 2023 decemberében rengeteg fura klip lepte el a közösségi oldalakat, ahol olyan csalásokat láthatunk, melyeket azonnal ki kellene szűrnie egy normális védelemnek.

Végre fejlődik a Counter-Strike 2 védelme?

A december 19-én, magyar idő szerint kora hajnalban érkező Counter-Strike 2 frissítés látszólag csak apró hibajavításokat tartalmazott. Gabefollower azonban azonnal a fájlokba vetette magát, mely ezúttal is eredményes felfedezéssel zárult. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők újabb védelmi vonalat húznak fel a játékba. A gyanús lövéseket figyeli a játékmotor is, ha pedig túl gyanúsnak ítéli meg, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Az első feltétélezések alapján a fenti videóhoz hasonló „nospread, magic bullet” csalásokat szűrik ki ezekkel, ám a pontos működést csak a Valve ismerheti. Egy azonban biztos, öröm látni, hogy a Valve az ünnepek előtt sem hagyta abba a munkát, remélhetőleg januárban is kitart ez a lendület.

Több ezer eurót vesztett a CS ládák miatt, de visszaperelte a Valve-tól

×