Kevés irritálóbb dolog van chatelés közben annál, hogy hibás szöveget hagysz magad után, de a Facebook Messenger megoldotta a problémát.

Gábor János

2023.12.21. – Nem kell többé a fejedet a falba verni akkor, ha a pár perce elküldött üzenetbe szarvashiba csúszott, és már késő visszavonni, magyarázkodni meg ciki. Akár tartalmi, akár helyesírási hibát vétettél a Facebook Messenger alkalmazásában, van egy új funkció, amivel azután is megmentheted a dolgot, hogy a visszavonás már nem lehetséges. Ez főleg akkor akkor fog jól jönni, ha a másik fél még nem látta, amit küldtél.

Forrás: cookie_studio – Freepik

A 24.hu azt írja, megjelent a Messenger következő, nem világmegváltó, de rendkívül hasznos fejlesztése, amivel utólag is szerkesztheted a korábban elküldött üzenetet. Ezt persze megjelöli majd az üzenetküldő, ahhoz hasonló módon, ahogy a visszavont üzeneteket kezeli. Ez esetben odabiggyeszti a kis szövegfelhőhöz, hogy „szerkesztve”, ám arra nem fog rámutatni, mit javítottál és mire. Lássuk be: ezzel épp’ a funkció velejét mérgezné meg. A köztes megoldást választva a mostanában népszerűségi gondokkal bajlódó Facebook úgy döntött, korrekten a címzett tudomására hozza, hogy nem az eredeti üzenetet látja, de fair a küldőhöz is, hogy az még módosíthat, ha valamit mégse úgy gondolt.

Így működik

Jól jöhet, ha rossz időpontot írtál a haveroknak, hogy mikorra jöjjenek át, vagy akkor is, ha első felindulásból az anyjába küldtél el valakit, de inkább a fenébe akartad és akkor is, ha, a nyavaja nyavalya üssön belé, szarvashibával dobtad át az üzenetet. A Messenger mostantól megmenti a hátsódat, a következő módon:

  • a böngészőben megnyitott chatablakban az elküldött üzenet melletti hárompontos menüben nem csak a visszavonás lehetősége tűnik fel, hanem a „Módosítás” is,
  • mobilalkalmazásban pedig az üzenetre koppintva felnyíló kis menüben találod meg ugyanezt az opciót.

Még egyszer: a lehetőség csak pár percig áll fenn, de ennyi idő alatt azért a többség észreveszi, hogy valami nagyon mellé ment. Rossz hír, hogy ha hajnali kettőkor szőnyegbombáztad felháborító üzenetekkel az exedet, arra másnap reggel továbbra sem lesz megoldás. Próbáld ki az új funkciót, mert tényleg hasznos. Mobilon kellhet hozzá az app frissítése is.

Jön ennél nagyobb újítás is a Facebook chatek háza táján:

Figyelem, szétválik a Facebook és Insta chat, csak külön lehet dumálni

×