A Meta megkezdi a Facebook Messenger és az Instagram csevegések teljes szétválasztását, ami sok-sok változással jár a chatelők számára.

2023.12.06. –  Biztos vagyok benne, hogy vannak köztetek olyanok, akik nagyon szeretnek írásban kommunikálni, talán még jobban is, mint élőben. Tök jó volt, hogy a Facebook és az Instagram, mivel mindkettő a Meta tulajdonában van, biztosított némi átjárást ehhez. Vagyis a Facebook Messengerben elértük az Instás chatet, és az Instán is a Facebook Messenger beszélgetéseket, ha akartuk. Ehhez ráadásul nem is kellett mindig külön bejelentkezgetni.

Ez egy kényelmi funkció volt azok számára, akik szerették egy helyen kezelni a csevegéseket. Nos, a helyzet az, hogy ez a lehetőség napokon belül megszűnhet. Ahogy arról többek között a 9to5google is beszámolt, a Meta megkezdi az „alkalmazásközi beszélgetések” lehetőségének megszüntetését.

Facebook Messenger és Insta

Még 2020-ban a Meta – akkor még „Facebook” – bejelentette, hogy összekapcsolja Messenger élményt az Instagrammal. Így simán bárkivel lehet chatelni, függetlenül attól, hogy melyik alkalmazást használjuk. Bármelyik alkalmazásból lehetséges a Facebookos és Instás barátokkal dumálni. Most, három évvel később úgy tűnik, ennek vége.

Egy új bejelentés szerint a Messenger és az Instagram alkalmazásközi csevegés „2023. december közepétől” már nem lesz elérhető. Ha minden igaz, ez változik majd:

  • Az Instagramról nem lehet majd új beszélgetéseket vagy hívásokat létrehozni Facebook fiókokkal.
  • A Facebook fiókokkal folytatott meglévő beszélgetéseket csak elolvasni lehet, folytatni nem.
  • A FB fiókok nem lesznek képesek megtekinteni az Instás állapotot, illetve azt, hogy elolvasták-e az üzenetet.
  • Az Instán a FB fiókokkal folytatott meglévő csevegések nem kerülnek át a Facebook vagy a Messenger postaládájába.

A változás okát a Mata nem közölte, de a külföldi oldalak szerint az európai digitális piaci törvényhez (DMA) állhat a dolog mögött, ami a szolgáltatások megnyitását írja elő a konkurensek felé. Lehetséges, hogy a Meta azért kapcsolja le ezt a szolgáltatást, hogy jobban megfeleljen a törvényeknek. Hogy pontosan mikor indul a szétválasztás, azt egyelőre nem lehet tudni, csak azt, hogy valamikor december közepén.

Ez is érdekes:

Fizetős lesz a Windows 10 frissítése az utolsó három évben

×