Az Addams Family spin-offjának, a Wednesdaynek a spin-offja lehet az a Netflix sorozat, amit a galád család egy másik tagjáról terveznek készíteni.

Gábor János

2023.12.19. – Biztosnak tűnik, hogy készül legalább egy spin-off a nagysikerű Wednesday sorozat folytatása mellett, ráadásul kapásból a második évad forgatásával párhuzamosan fejlesztik. A Bloomberg úgy tudja, hogy a Jenna Ortegát világsztárrá avató műsornak van még egy karaktere, aki óriási figyelmet kaphat a Netflix nézőitől, és az nem más, mint

Fester bácsi.

Wednesday nagybátyja az Addams család többi tagjához képest is baromi fura szerzet – az volt a ’90-es években készült filmekben, Christopher Lloyd alakításában és a 2020-as évek egyik legnagyobb sikersorozatában is, amiben Fred Armisen játszotta. Bizarr megjelenése, teljesen tébolyult elméje és csak sejtetett korábbi sorsa úgy tűnik elég érdekes ahhoz, hogy a Netflix nekilásson és jobban kidolgozza, ezzel kvázi megteremtve egy spin-off sorozat spin-offját.

Forrás: Netflix

A Bloomberg úgy véli, nem meglepő fordulat, hogy a csak az elmúlt évben kb. 250 millió megtekintést vonzó Wednesday-ből (ami ezzel a Netflix 10 legnépszerűbb műsorának egyike lett) franchise-t szeretne növeszteni a streaming szolgáltató. A portál megjegyzi: bár jól értesültek, mérget még nem vennének rá, hogy a sorozat elkészül, de

kész tényként kezelik, hogy a fejlesztése megindult.

Még nem 100%, hogy elkészül a Wednesday spin-off

Ha az írók jó történettel állnak is elő, hátravan a sztori kidolgozása, a színészek és rendezők szerződtetése stb., szóval a forgatása egyhamar aligha indul meg, és valljuk be: azért pár kritikus ponton elbukhat az ötlet. Mint trend, ugyanakkor érdekes – fűzi hozzá a Bloomberg, hiszen világos, hogy a Netflix egyre inkább szeretne nagy hollywoodi stúdiókra hajazó módon növekedni, ehhez pedig kis filmes univerzumok dukálnak. A filmipar franchise-mániája tehát a tévés szakmában is terjed. Minden nagyobb streaming szolgáltató és csatorna több spin-offot, előzményfilmet és folytatást fejleszt a meglévő sorozataiból. A hírlevél szerint a Netflix a Wednesday mellett olyan produkcióknak is tervez mellékes sorozatokat, mint az Extraction és a Peaky Blinders. Utóbbival állítólag az a terv, hogy néhány évtizeddel az eredeti történet vége után fog játszódni, a 20. század közepe táján, és a Polly sorsára fókuszál majd.

Régi tévén viszont nem tudod majd elindítani, az már most biztos:

Ezeken a Sony tévéken megszűnik a Netflix 2024-ben

×