A Sony nemrég bejelentette, hogy egyes régi kiadású okostévék és Blu-Ray lejátszók 2024-től nem férnek hozzá a Netflixhez.

2023.12.19. – Simán előfordulhat, hogy a te szobádban is van olyan, kicsit régebben vásárolt okostévé, ami eddig a Netflix nézésére (is) használtál. Sajnos lehet, hogy ez is azon modellek közé tartozik, melyektől 2024-ben elveszik a Netflix támogatását. Nemrég egy hivatalos közleményben a Sony azt írta, hogy

a 2011 és 2013 között megjelent Sony okostévéken és okos Blu-Ray lejátszókon megszűnik a Netflix.

Törlik

Pár pontos dátumot nem adtak meg, úgy tűnik, hogy igen közel van a megszűnés. A bejelentés szerint a Netflix jelezte számukra, hogy 2024 február végén a Netflix alkalmazás technikai korlátozások miatt már nem lesz támogatott egyes Sony tévéken és Blu-Ray lejátszókon, melyek 2011 és 2013 között jelentek meg.

„A Netflix alkalmazást 2024. február végéig továbbra is használható. Ezt követően a Netflix szolgáltatás az alább felsorolt eszközökről eltávolításra kerül” – olvasható a közleményben.

Sajnos korábbi hírek szerint előfordulhat az is, hogy más gyártmányú, régebbi készülékeken is egyszerűen megszűnik a Netflix, szóval ne lepődjön meg senki, ha egyszer csak használhatatlan lesz. Bár ez a bejelentés nagyrészt a Sony termékeit érinti, több gyártó régi készüléke is hasonlóan járhat hamarosan.

Ennek oka egyébként az, hogy ezeket a régi tévéket a gyártók már nem csak nem forgalmazzák már, de nem is támogatják őket technikai frissítésekkel. Az olyan márkák pedig, mint a Netflix a folyamatos fejlesztés híve, ahelyett, hogy olyan készülékeket támogatna, melyeket már nagyon kevesen használnak.

Mit lehet tenni?

Természetesen ha egy készülék esetében megszűnik a Netflix támogatása, és nem opció a tévé lecserélése, van megoldás. Számtalan egyszerű tévéokosító kapható a boltokban, amivel ugyanúgy élvezhető minden streaming-szolgáltatás, mintha mi sem történt volna.

Ezt láttad már?

A Marvel kirúgta Kangot – a színész a perét és az állását is bukta

×