Jonathan Majorst többé aligha látjuk Marvel filmben vagy sorozatban: minden bizonnyal a Loki 2. évada volt az utolsó munkája az MCU-ban.

Gábor János

2023.12.19. – Eldőlt, hogy Jonathan Majors multiverzális Bosszúállók-gonosztevője, Kang aligha marad része az MCU-nak. A színész legalábbis biztosan távozik, miután elbukta az ellene zajló jogi eljárást, amit zaklatás és bántalmazás miatt indítottak ellene. Megszületett az ítélet: bűnösnek találták, és hiába fellebbezett,

a Marvel már nem várja meg a per végét.

A Marvel az elmúlt évben rengeteg bizonytalanságot élt át azután, hogy napvilágra kerültek a vádak, melyek szerint Majors bántalmazta és más módon is terrorizálta volt barátnőjét, Grace Jabbarit – emlékeztet a GameRant. A színész első megjelenése után, a Loki 1. évadában, elkerülhetetlennek tűnt, hogy az ő karaktere, Kang legyen az MCU főgonosza, még legalább pár évig. Immáron hivatalos döntés született róla, hogy mégse így lesz, mert a Marvel nem vállal közösséget egy potenciális bántalmazóval, így biztosan elválnak az útjaik.

Forrás: Marvel

A Variety szerint a per első felvonása december 18-án ért véget azzal, hogy Majorst bűnösnek találták két rendbeli testi sértés és zaklatás vétségében. A Marvel még aznap megszakította a kapcsolatot a színésszel, ami azért várható volt (csak türelmesen kivárták az elsőfokú ítélethirdetést – hátha mégse kell kirúgni), hiszen az elmúlt hónapokban már voltak arra utaló jelek, hogy a stúdió új utakat keres Kang karakterével kapcsolatban. A The Hollywood Reporter megírta, hogy a tervezett Bosszúállók: Kang Dinasztia címét is átírták, egyelőre Bosszúállók 5-re.

A stúdió még reménykedett

A Marvel kivárása, szinte a végsőkig, nem meglepő, hiszen tanultak a Johnny Depp és Amber Heard között lezajlott perből. Mint ismert, Deppet több filmből is kipakolták az állítólagos bántalmazás miatt, ami hibás döntésnek bizonyult, hiszen a színészt később ártatlannak minősítette a bíróság. Majors-szel nem akartak ugyanígy járni, ezért várták meg az első ítéletet, de az nem alakult kedvezően. Kang megformálója ment, ami az MCU rövid távú jövőjét is megingatja. A Loki nemrég bemutatott 2. évada még erősen alapozott Majors karakterére, úgyhogy izzadtak is rendesen, mert a színészt a premier előtt letartóztatták. A színfalak mögött nyilván beindult a vésztervek mozgósítása arra, hogy milyen utódot találjanak egy jól megalapozott gonosztevő helyett. Hát, nem lennénk az írók helyében. Valószínűleg több évre szóló terveket kell teljesen átszabni.

Ezt is olvasd el, ha már Marvel:

A Marvel imádja a magyar grafikus Loki poszterét – meg is osztották

×