Bár a streaming szolgáltató csak féléves adatokat közöl – most és a jövőben is, végre látványos, miért megy, vagy marad egy sorozat.

Gábor János

2023.12.13. – Közzétette legdominánsabb műsorainak nézettségi adatait a Netflix, ami azért nagy szó, mert ennyire részletes adatsort korábban nem adott ki. Az új gyakorlat, amit mostantól követni fog, úgy néz ki, hogy évente kétszer megjelentet egy ún. What We Watched: A Netflix Engagement Reportot, benne azoknak a legnézettebb műsoroknak az adataival, amelyeket a megelőző hat hónapban bámult a világ. A streaming szolgáltató közölte: ebben a listában mindig benne lesz

  • az adott műsor (akár saját, akár licencelt) nézésével töltött órák száma,
  • a premierdátum
  • és az, hogy globálisan elérhető műsorról van-e szó.

A lista a vállalásaik szerint mindig csak azokat a filmeket és sorozatokat fogja tartalmazni, amelyekkel legalább 50 ezer órát töltöttek a nézők. Az első ilyen riport 18 ezer címet tartalmaz. Az adott időszakban (jelen esetben 2023 januárja és júniusa között) ezek adták össze

a Netflix nézettségének 99 százalékát, ami összesen majdnem 100 MILLIÁRD órányi stream volt.

A Netflix hangsúlyozta: azzal, hogy heti top 10-es és népszerűségi listákat folyamatosan elérhetővé tesz, több információt ad ki, mint bármely más streaming szolgáltató – leszámítva a YouTube-ot. Az újonnan bevezetett riportokkal ennél is többet akar adni, ami valószínűleg az idén tomboló forgatókönyvíró és színészsztrájkoknak köszönhető, hiszen ezek egyik legfontosabb része éppen az volt, hogy legyenek elérhető nézettségi adatok, amelyek alapján járjon további bónusz a műsorok alkotóinak.

Íme, a Netflix toplista legjobbjai, amelyeket 200 millió óránál is többet néztünk az első félévben

A rangsort az Éjjeli ügynök első évada vezeti, tényleg elképesztő, 812,1 millió órával, de ennél is szembetűnőbb a Wednesday 4. helyezése, hiszen szintén első évados sorozat, de úgy tudott ennyire elől végezni, hogy az újdonság ereje nem volt hatással rá, hiszen már tavaly novemberben felkerült a kínálatba. Hasonlóan lenyűgöző a dél-korai Dicsőség dobogós helye, hiszen ugyancsak 2022-es és első évados sorozat.

A Netflix a sikeres újdonságai közül kiemelte a természetesen folytatódó Éjjeli ügynök és Dicsőség mellett A diplomatát, a Balhét, az Alfahímeket, a FUBAR-t és a Kamuprofilt, mint igazi gyöngyszemeket. Ünnepelte továbbá olyan visszatérő sorozatok és filmek ütős nézettségi adatait, mint a Ginny és Georgia, az Alice Határországban, az Ellopott szív, az Outer Banks, a You, a Sarolta királyné, a Puszi: Kitty, a Gyagyás gyilkosság 2 és az Extraction 2. Az összes adatot tartalmazó táblázatot innen tudod lekapni. Hasonló lista, benne a 2023 július-decemberi adatokkal várhatóan jövő nyáron jelenik meg.

Végre van rendes magyarázat, hogy melyik műsort miért törlik:

A Netflix a legnagyobb „sorozatgyilkos”? Ezek a streaming cégek törlik a legtöbb műsort

×