A múlt héten lezajlott a BLAST Premier World Final 2023 versenye, melyen egy magyar játékos is részt vett. Megszületett a győztes is.

2023.12.18. – Nagyon izgalmasan alakult az év vége azok számára, akik rendszeresen követik a CS2 esport alakulását. December közepén már csak azért is volt érdemes követni a BLAST Premier World Final 2023 meccseit, mert a MOUZ színeiben egy magyar játékos, torzsi is megmutatta magát. Miközben a MOUZ csapata a világversenyen a negyedik helyen végzett, a döntőben a Team Vitality és a FaZe Clan csapott össze.

A BLAST Premier World Final 2023 mérkőzései visszanézhetők az Unibet Magyarország Twitch csatornáján.

Világbajnok

A Team Vitality ismét bebizonyította dominanciáját a világranglistán, miután 2-0-ra legyőzte a FaZe Clant, ezzel megnyerve a BLAST Premier World Final 2023 világbajnokságot. Ezzel a Team Vitality megszerezte idei ötödik címét, miután gyakorlatilag megsemmisítette a FaZe Clant a nagydöntőben. Mathieu „ZywOo” Herbaut, akit széles körben az egyik legjobb Counter-Stike játékosnak tartanak, ismét kiemelkedett a francia csapatból, és kivételes teljesítményt nyújtott a döntőben, amivel a FaZe nem tudott mit kezdeni. ZywOo lett a világdöntő MVP-je is, miután lenyűgöző 38 killt szerzett a döntőben.

Ez a második alkalom, hogy a Vitality legyőzte a FaZe-t egy bajnoki mérkőzésen. Ráadásul a két csapat már hatszor találkozott egymással 2023-ban, immár a világ két legjobb csapataként, és ezek közül öt alkalommal a Vitality került ki győztesen.

Team Vitality vs FaZe Clan – Nagydöntő

A Team Vitality simán lazán kezdett az Inferno pályán, mivel az első három kört sikerült megnyerniük, mielőtt a negyedik próbálkozásuknál egy kört engedtek a FaZe-nek. A FaZe-nek sikerült kihasználnia a lendületet, és egymás után 4 kört összehoztak, de ez minden, amit az első félidőben elértek. A Vitality gyorsan visszavágott, jobb stratégiával és helyezkedéssel. A francia csapat egy csodálatos, kilenc körös győzelmi szériát produkált, végül 13-5-re fejezték be a kört.

A FaZe a Nuke-ot választotta második körben, és annak ellenére, hogy nehezen indult a meccs, sikerült egy szolid 5-2-es előnyt kiharcolniuk, ami a visszatérés látszatát mutatta. A nyitó pályához hasonlóan a Vitality visszavágott, és meghiúsította a FaZe haladását. ZywOo tökéletesen látta el a mesterlövész feladatát.

A teljes meccs visszanézhető az Unibet Magyarország Twitch csatornáján

Borítókép: HLTV

Te melyik csapatnak szurkoltál?

Kerüld ezt a Facebook játékot, mert szétlopja a profiladataidat!

 

×