Úgy tűnik, hogy a Youtube tovább dolgozik azon, hogy a Youtube reklámok még nagyobb teret nyerjenek. Ezt a változtatást nem tudod elkerülni.

2023.12.15. – Hiába is gondoltuk, hogy lassan vége, a Google egyszerűen nem nyugszik. Eltökélt célja, hogy mindenkit a Youtube Premium előfizetés felé sodorjon, ehhez pedig folyamatosan dolgoznak a reklámokat átalakításán. Nem sokkal a böngészős reklámblokkolók tiltása után itt az újabb változás. Most egy olyan platform került a célkeresztbe, ahol még az adblocker sem opció. Bármennyire sem szeretjük a reklámokat, mostantól ugyan darabszámra kevesebb, viszont hosszabb reklámokat kapunk, legalábbis amennyiben valamilyen tévén nézzük a Youtube-ot.

Hosszabb reklámok

Igen, a szolgáltató most azokat veszi célba, akik valamilyen okostévén használják a Youtube alkalmazást. Egy friss bejelentés szerint azért döntöttek tévén a hosszabb reklámok mellett, mert felmérések szerint a nézők kevesebb megszakítást akarnak. Ezek alapján a Youtube-on videózni lassan olyan élmény lesz, mint a klasszikus tévében, ahol végig kell nézni a reklámokat. Annyi segítséget persze kapunk, hogy legalább látjuk majd, hogy mikor lesz vége az adott reklámnak, egy visszaszámláló segítségével.

„Kutatásaink azt is mutatják, hogy a nézők többsége jobban szereti tudni a reklámszünetből hátralévő időt, mint a megjelenő hirdetések számát. Ezzel a bevezetéssel a nézők azt is láthatják, hogy mennyi idő van hátra a reklámszünet végéig. Várhatóan hamarosan bevezetésre kerülnek ezek a változások” – írja a Youtube.

A bejelentés szerint tehát hamarosan, de januárban biztosan számítani lehet arra, hogy életbe lépnek a változások, globálisan. A Youtube persze továbbra is mindenkit arra bíztat, hogy amennyiben ezt el akarjuk kerülni, nyugodtan fizessünk elő a Youtube Premiumra, ami eltűnteti a reklámokat.

Ami a böngészőket illeti, a YT már a legtöbb reklámblokkoló használatát ellehetetlenítette, így a felhasználók nem tudják kikapcsolni a hirdetéseket. Az adblocker-fejlesztők és a YT között ádáz harc indult.

Ezt láttad már?

Ennél a 10 szégyentelen játéknál nem találtunk rosszabbat 2023-ban

×