Kiderül többek között az, hogy mennyit és mivel játszottál, milyen trófeákért. Így éred el a PS Wrap-Upot és az Xbox Áttekintést.

Gábor János

2023.12.13. – Összesítette a PlayStation és az Xbox is, hogy milyen volt az a többszáz, vagy többezer óra, amit 2023-ban töltöttél a konzoloddal. A statisztikák csak egy ideig érhetőek el, szóval ne felejtsd el csekkolni! Lentebb mutatjuk, hol találod őket.

A konzolpiac két legnagyobb szereplője, a PS és az Xbox ahhoz hasonló modellben foglalja össze, mi mindent értél el az elmúlt évben, ahogy például a Spotify vagy az Apple Music teszi a zenehallgatással. A Spotify Wrapped és az Apple Music Replay ismert gyakorlata az, hogy különböző grafikákon mutatja meg az elmúlt éves felhasználói statisztikákat, például a legtöbbet hallgatott zenéket, és aztán ezek a képek szabadon megoszthatók a közösségi médiában.

Erről kapsz egy rakás izgalmas adatot

A PS és az Xbox éves összefoglalója szintén személyre szabott összefoglalókat készít, például arról, hogy mivel és hány órát játszottál, illetve eközben milyen trófeákat oldottál fel. Ennél persze jóval több is van: kiderül a teljes játékidő – az egyes játékaid arányában, az egyes hónapokban játszott címek és a velük szerzett trófeák száma, a közösségi stílusod, stb.

De inkább fedezd fel magadnak, mert tetszeni fog!

Ne feledd, hogy az év vége a Leet.hu-n bővelkedik egy csomó izgalmas éves statisztikával és listával – messze nem csak az Xbox és a PS kapcsán! Nemrég mutattuk be például, hogy a magyarok milyen kulcsszavakra kerestek rá a legnagyobb számban, 2023 során. A videojáték kategória hazánkban is bővelkedik érdekes helyezettekben, de talán még furcsább az a néhány cím, amire meg a világ kattant rá idén. A globális listán nem csak PS vagy Xbox és PC címek, illetve nem csupán AAA játékok vannak.

A PS 2023 Wrap-Up 2024. január 12-ig, az Xbox Éves Áttekintés 2024. január 31-ig érhető el. Utóbbi kiadott egyébként egy globális statisztikát is – ez alapján az Xbox közössége 36.000 különböző játékkal játszott 2023-ban, és eközben legalább 4,5 MILLIÁRD achievementet, illetve minimum 91 milliárd Gamerscore-t gyűjtött össze.

Erre a PS-nyereményjátékra viszont kevesebb időd lesz:

Így nyerhetsz PlayStation 5 konzolt és egy éves PS Plus előfizetést a Sony-tól

×