Brutális kártérítést akar leakasztani a GTA VI fejlesztőjéről a „floridai Joker”, akiről a rabosított bűnözőt mintázták az előzetesben.

2023.12.11. – Nagyon nagy összeget gombolna le a Rockstarról a „floridai Joker”. Lawrence Sullivan akkor kapta ezt a becenevet, amikor néhány évvel ezelőtt virális videó lett a rabosításának felvételeiből. Az eredeti képsorról valóban rögtön a GTA VI trailer tetovált arcú fogvatartottja jut eszünkbe, és az egybeesés nem is véletlen – nagyon nem. Ettől még a „floridai Joker” szerintünk egy petákot se fog kapni a Rockstartól, de erről többet lentebb írunk.

A GTA előzetest igazi videók alapján készítették

A Rockstar nem csinált titkot belőle, hogy a GTA VI előzetese való életből átvett jelenetekből áll. Olyannyira nem, hogy kb. mindenhez, ami nem a főszereplő Lucia és Jason bemutatásáról szól, neten terjedő, híradókban is megjelent felvételekből merítették az ihletet. A floridai valóság őrületét érzékeltető bejátszásokról azt gondolnád, hogy ekkora baromságok a valóságban nem történhetnek meg. Pedig de. A legvadabb sztorikat még mindig az élet írja, és ezt remekül vette le a Rockstar: a trailerben éppen a legidiótább jelenetek azok, amelyek a valóságból származnak.

Ha bizsergetően ismerősek voltak a GTA VI előzetes közösségi médiából „bejátszott” videói, megnyugtatunk, hogy nem káprázik a szemed. A cinematic jelenetek világszerte felkapott, igazi floridai videók alapján készültek, a kerti medencéből kicibált és utcán sétáló aligátoroktól a kocsi tetején twerkelő nőn és a nyilvánosan meztelenkedő vagy sárban fetrengő embereken át a kalapácsokkal fenyegetőző néniig.

És még ott van a „floridai Joker” is

Lawrence Sullivan azután került be a CBS híradójába, hogy 2017-ben fegyverrel fenyegetőzött az autópályán: a kocsija ablakából vett célba mellette elhaladókat. Persze a rendőrök üldözőbe vették és elfogták, a rabosításáról pedig videó készült, amit megszerzett a híradó. Ebből a felvételből kreálta a maga bejátszását a Rockstar az előzeteshez. Csak éppen a saját arcát Joker motívumokkal szétvarrató Sullivan úgy gondolja, a lépéssel ellopták a fizimiskáját, amiért kétmillió dollárra (több mint 700 millió forintra) tart igényt – írja a VGC. A hasonlóságot saját maga szemléltette a TikTokon:

@lawrence.sullivan0 #gta6 #gta6new #gtaonline #gta6joker #florida #maimijoker #gta6 #floridajoker #miami #305 #727 #gta6trailer #thejoker #facetattoos #jokersmile #dc #fyp #joker ♬ original sound – Lawrence Sullivan

A GTA VI eredeti előzetese e cikk születésekor 140 millió megtekintésnél tart, alig egy hét leforgása alatt. Az első 24 órában egyébként rekordot is döntött: az egy nap alatt legtöbbször megnézett videó lett (Mr. Beastet előzve), akkor 101 millió letöltéssel. A népszerűségért a floridai Joker is szeretne kapni valamit, de ez egy nála híresebb és tehetősebb embernek se sikerült korábban. A Business Insider emlékeztet: 2014-ben Lindsay Lohan bukott pert a Rockstarral szemben, mert a bíróság szerint nem volt megalapozott a vád, miszerint a GTA V nyitójelenetében használt Lacey Jones karaktere az ő hasonmása. Nem tartjuk valószínűnek egyébként, hogy hasonló okok miatt perek indulnának a játékfejlesztővel szemben, mert Sullivant leszámítva aligha lesz még egy ember, akit büszkeséggel tölt el, hogy a trailerben magára ismer.

A nap poénja viszont a téma kapcsán biztosan a The GTA Base X-oldalé, ami azt vízionálta, mi történne, ha a Rockstart egy kicsit is érdekelnék a játék népszerűségébe belekapaszkodó letűnt celebek, vagy aranyásó bűnözők:

A KAMU Rockstar posztban azt írják, „A sok hivatkozás és személyiséglopás miatt, ami a Grand Theft Auto VI előzetesében volt, ki kellett fizetnünk összesen 1,2 milliárd dollárt azoknak, akik úgy érezték, elloptuk a személyazonosságukat. Éppen ezért, a Grand Theft Auto VI-ot töröltük, és mostantól a Red Dead Redemption 3-re koncentrálunk.”

Az előzetest az országban az elsők között mutattuk meg:

BRÉKING: A Rockstar idő előtt publikálta a GTA VI trailert – Nézd meg most

×