A Rockstar Games hatalmasat hibázott, hogy a YouTube platformját használták. A türelmetlen GTA rajongók azonban csak nyertek az ügyön.

Már hosszú évek óta várják a GTA VI érkezését a gamerek. Az elmúlt időszakban már-már kezdett mémbe átfordulni a jelenség, ám novemberben a Rockstar Games végre megszólalt. Elárulták, hogy december első felében leleplezik a legújabb Grand Theft Auto játékot. Nem nevesítették a dolgot, ám borítékolható volt, hogy a VI – 6 számozású játékról beszélnek. Néhány nappal ezelőtt már azt is megtudhattuk, hogy pontosan melyik nap és hány órakor kezdődik a Premier a YouTube felületén.

A Rockstar Games azonban hatalmas hibát követett el a trailer kapcsán. Már jóval a megjelenés előtt feltöltötték a YouTube platformjára, potenciálisan kitéve több száz dolgozónak a fájlokat. Ahogy azt sejteni lehetett, a premier előtt 15 órával megjelent egy állítólagos trailer a Twitter felületén egy hatalmas „$BTC” feliratú vízjellel. Sokan úgy gondolták, hogy átverésről van szó, ám közben túlságosan is kidolgozott volt a képi anyag. Nem is kellett sokat várni a Rockstar válaszára: élesítették egyből a trailert magyar idő szerint éjfél után, immáron 4K-ban is megnézhetjük a GTA VI első előzetesét. 

Itt a Grand Theft Auto VI első előzetese

Túl sokat nem árulnánk el a trailer megnézése előtt, ám az elmúlt 2-3 év szivárgásaiból bizony szinte minden megelevenedik a képernyőkön. Ahogy pedig a Rockstar Games már a videó borítóján is elárulta, a Grand Theft Auto VI 2025-ben jelenik majd meg. Remek kérdés, hogy a konzolos exkluzivitást megtartja-e a cég vagy mindhárom platform rajongói örülhetnek majd. Erre azonban már csak a jövő ad választ.

Update: A Take 2 Games bejelentése alapján valószínűsíthető, hogy először a konzolos játékosok élvezhetik ki az új GTA részt.

A helyzet az, hogy a GTA VI már most megdöntött egy-két rekordot

×