A Rockstar Games tulajdonképpen egészen egyedi kategóriában döntött rekordot a legutóbbi GTA VI bejelentéssel. Ez még csak a kezdet.

2023.11.22. – Nagyon durva belegondolni, hogy az elmúlt 10 évben a világ egy jelentős része vár. Vár a következő GTA játékra, amiről még annak ellenére is keveset tudunk 2023-ban, hogy a Rockstar rég bejelentette. A GTA 5 10 éves évfordulója idén szeptemberben volt, sőt ha a GTA franchise-t nézzük, akkor most lesz a 25. évforduló. Ez persze tovább fokozza a várakozást, főleg hogy napokra vagyunk az első előzetes megjelenésétől. Biztosak vagyunk benne, hogy a játék számtalan rekordot megdönt majd, mivel jelenleg is a világ egyik, ha nem a legjobban várt címe.

Úgy tűnik tehát, hogy az idei év vége tökéletes pillanat a várva várt játék leleplezésére. 2023. november 8-án a Rockstar végre bejelentette, hogy a következő GTA játék első előzetese december elején érkezik. Erre persze elindult ismét az óriási hype. Eszméletlen, hogy még egyetlen hivatalos képet sem láttunk, de így

is hatalmas rekordot döntött már most a Grand Theft Auto 6.

A GTA poszt

Mint azt mindenki tudja, Sam Houser, a Rockstar Games elnöke egyetlen bejegyzéssel sokkolta az internetet, ami mostanra végleg beírta magát a történelembe. A GameRant szerint nemcsak a valaha volt legkedveltebb és legnézettebb videojátékokhoz köthető poszt lett, de azt is elérte, hogy mindössze 5 óra alatt túllépje az 1 millió lájkot és lenyűgöző, 75 milliós megtekintést.


Az idő előrehaladtával a tweet tovább növelte a figyelmet, és elérte a megdöbbentő 1,5 millió lájkot és 179 millió megtekintést. A GTA 5 Online tartós sikere, valamint a Rockstar Games 2018-ban megjelent Red Dead Redemption 2 diadalmas megjelenése ellenére is, a GTA 6 iránti megingathatatlan várakozás továbbra is szemmel látható. Persze nem ez az egyetlen GTA rekordposzt.

Egyéb GTA posztok

Amellett, hogy az utóbbi poszt eddig a legnagyobb sikert elért GTA bejegyzés, a 2., 3. és 4. helyezés is nagy port kavart. A második helyen a 2022. szeptember 19-én kiszivárgott GTA 6 képek és videók szivárgása áll, amikor a Rockstar kijelentette, hogy a korai fejlesztői felvételekhez illegálisan hozzáfértek és letöltötték azokat. A harmadik helyre egy tavalyi tweet került, egészen pontosan 2022. december 4-i, amikor a Rockstar Games hivatalosan is bejelentette, hogy aktívan fejlesztik a várva várt következő GTA részt.

Ha ez nem lenne elég, a negyedik helyet a GTA 6 trailerének bejelentéséről szóló eredeti poszt szerezte meg, ami egyben a stúdió 2022. november 8-i évfordulóját is méltatta. Erre lett válasz a trailer-bejelentés. Közben persze a Rockstar szép lassan átalakítja a közösségi oldalakat, a várakozás tehát egyre csak nő. Alig várjuk, hogy a GTA 6 előzetes milyen rekordokat döntöget majd a közösségi oldalakon.

Az egész jelentősége

A GTA 6 iránti folyamatos érdeklődés és hype, még a korábbi rész után ennyi idővel is, rávilágít arra, hogy a Grand Theft Auto sorozat mennyire mélyen beleivódott a gamerek életébe. Megmutatja közben azt is, hogy egy videojáték milyen nagy hatással lehet az emberekre, közösségekre. Játékosok millió készítettek GTA tartalmat, néha igen egyedi, kreatív módon. Sokak számára miatta lett a videojáték az élet, vagy éppen a megélhetés. Az biztos, hogy a GTA a világnak és az embereknek olyan sokat adott, amit kevés játék tud elmondani magáról. Talán nincs egyetlen másik olyan játék a világon, aminek a folytatása ilyen nagy visszhangot váltott ki. Ez önmagában egy abszolút rekord. Sem a Doom, sem a Halo folytatása, sem semmi nem váltott ki ilyen „hangzavart”. 

Mindez tükrözi a GTA sorozat erős kulturális befolyását, és megmutatja, hogy a Rockstar képes nagyon sokáig fenntartani egy erős játékos- és rajongóbázist. A napi szintű spekulációk, szivárgások, amikkel a rajongók magukat hergelik, mind hozzájárulnak a hype-hoz. Ez akkor sem fog elmúlni, ha itt lesz előttünk az előzetes, hiszen valószínűleg darabokra fogják szedni. Talán egy másik univerzumban nem is létezik a GTA, vagy már rég megjelent a 6. rész. Nálunk viszont olyan franchise lett, ami a maga nemében szinte mindenben rekorder. Egyetértesz?

Ezt láttad már?

Filléres játékok a Steamen – Mutatjuk a nagy Őszi Vásár legjobb vételeit

×