A Google erre a csodafegyverre esküszik, és be is veti a Gmailt ostromló szeméthegy ellen, ami jó eséllyel téged is halálra idegesít.

2023.12.07. – Nem kell már sokat várni, hogy a Google bevesse a nehéztüzérséget a spam áradat ellen, ami vég nélkül zúdul a Gmail fiókodra, minden egyes nap. Az utóbbi 1-2 évben talán te is azt vehetted észre, hogy a felhasználók mintha jobban ki lennének téve a kéretlen leveleknek. Ez végre és szerencsére az üzemeltető ingerküszöbét is megütötte. Jön az új megoldás, ami nagyon sokat fog segíteni a helyzeten.

Forrás: gpointstudio – Freepik

A 9to5Google beszámolója szerint „az utóbbi évek legnagyobb védelmi frissítése” érkezik a Google levelezőrendszerébe, a Gmail-be. A Rugalmas és Hatékony Szövegvektorizáló (RETVec) névre hallgató, nyílt forráskódú megoldás „segít a modelleknek a legmodernebb osztályozási teljesítményt elérni”, miközben

„minden nyelvet és minden UTF-8 karaktert felismer a szöveg előfeldolgozása nélkül”.

Ennek azért van komoly jelentősége, mert jelenleg valódi betűkhöz hasonló karakterek és különböző szövegmanipulációk kerülik meg a Gmail szövegosztályozó modelljeit, amelyek így túl alacsony arányban állítják meg az adathalász megkereséseket, csalásokat és más káros tartalmakat.

A RETVec elmúlt 12 hónapban lezavart tesztjei nagyon figyelemreméltó eredménnyel zárultak, úgyhogy érdeklődve várjuk, milyen hatással lesz a Gmail fiókokra irányuló spam vihar enyhítésében. Elvileg nagyot javul majd a helyzet: a kéretlen tartalmakat 38 százalékkal hatékonyabban fogja kiszűrni. A Google azt állítja, a RETVec „rendkívül hatékony eszköze a visszaélés elleni és biztonsági alkalmazásoknak”. A rendszer remélhetőleg magasabb hatékonyságát hamarosan minden Gmail felhasználó érezheti a saját bőrén: azzal, hogy bejelentette, a Google valószínűleg el is kezdte ráereszteni a Gmail fiókokra.

Ez a Google-fejlesztés viszont elég alattomos húzásnak tűnik:

Tovább nehezíti a reklámblokkolást a Google – a Chrome-ban is

×