Mutatjuk, hogyan kaphatod vissza a PC-játékaid szokásos futtatási sebességét és FPS-ét, miután bekaptad az új Windows 11 frissítést.

2023.12.06. – Nem túl egyszerű, de jól követhető megoldást adott ki a Microsoft arra, hogy milyen beállításokkal tudod helyrehozni a Windows 11 múlt hónapban megjelent 23H2-es frissítésének kellemetlen mellékhatásait. Igen, már megint: a 22H2-vel szintén voltak hasonló (sőt, még nagyobb) bajok, de a Microsoft láthatóan nem tanult belőle. Te meg újra bosszankodhatsz, hogy nem úgy futnak a játékok, mint kellene, és csak nézel, hogy mi történt.

Illusztráció: krakenimages.com – Freepik

Az új update, illetve azt már tartalmazó Windows 11 nulláról telepítése miatt is egyre többen reklamálnak, mondván: a játékok érezhetően belassulnak, és nem képesek hozni azt az FPS értéket sem, amit a játékosok korábban megszoktak tőlük. A jelenséget mindenki egyértelműen a 23H2 frissítéssel hozza összefüggésbe. Ha te is így jártál, szólunk, nem kell beletörődni, hogy ez most egy darabig így lesz – például egészen addig, amíg nem jön egy bug javítás, ami helyre teszi a dolgokat.

Nem kell várni újabb frissítésre, akár már most megoldhatod a problémát.

A BGR részletesen leír egy a Microsoft által megosztott – nem könnyű, de némi türelemmel biztosan kivitelezhető – utat, amivel visszakapod a játékaid megszokott futtatási sebességét és FPS-ét. Magyarázat persze nincs róla, hogy mi az istenharagja történt, de a lényeg, hogy csak van egy jól követhető visszaállítási folyamat.

Először is, a Defender alaphelyzetbe állítására van szükség, majd a gép újraindítása után engedélyezd a CPU virtualizálást! Ha ez megvan, a Windows biztonság / Eszközbiztonság menüben válaszd az Alapvető izolálás lehetőséget, és kapcsold be A memória sértetlensége funkciót. Ezzel (egy ismételt újraindítás után) elvileg kész is vagy: ha minden jól sikerült, akkor a 23H2-vel frissített Windows 11 alatt ugyanúgy, a korábbi minőségben működnek majd tovább a játékaid.

Ha még Windows 10-ed van, jó, ha tudod:

Egy utolsó, nagy frissítést még kap a Windows 10 – Ezzel bővül a rendszer

×