A Windows 11 22H2 egyelőre több gondot okoz, mint amennyi újdonságok hozzáadott az operációs rendszerhez.

A Windows-frissítések sosem voltak a játékosok legjobb barátai, ez pedig nagyon úgy tűnik, hogy nem is mostanában fog rendeződni a felek között. Ugyanis mint kiderült, a Windows 11 nem különösebben próbálkozik zöld ágra vergődni a PC-s játékosokkal, így ahogyan lenni szokott, a legújabb frissítés után nem pont úgy futnak a játékok, ahogyan a gépek specifikációi szerint minimum illene.

A problémát már a Microsoft is jegyezte, sőt, még a szóban forgó Windows 11 22H2-es frissítést is leállította, azaz automatikusan már senkinél nem települ. A Digital Trends azonban megjegyzi, hogy az eredetileg október 4-én kifutott frissítést manuálisan még mindig el lehet érni, de egyelőre senkinek nem javasolják, ugyanis

számos játékban komoly teljesítménybeli problémákat, szaggatást, esetleg kifagyást okoz.

A Microsoft szerint a drasztikus teljesítményromlást az okozza, hogy a frissítés után az érintett játékok és alkalmazások véletlenül olyan GPU-teljesítmény hibakeresési funkciókat engedélyeznek, amelyeket normális esetben a fogyasztóknak nem lenne szabad használniuk.

A redmondiak mindenkit arra kérnek, hogy semmilyen formában ne töltsék le a 22H2-es frissítést, csak azután, hogy javították a problémákat. Hogy erre pontosan mikor kerül sor, azt nem tudni, de elméletben minden Window 11 felhasználó értesítést fog kapni róla.

Egyébként nem ez az első eset, hogy a Windows 11 újabb verziói belekavarnak az alapvető működésekbe. a 22H2-es frissítés például más kalamajkát is okozott – többek között néhány nyomtatót sem lehet rendeltetésszerűen használni, de előfordultak SMB-teljesítményproblémák, de mér a kulcsfontosságú biztonsági szolgáltatásba, a Windows Hello működésébe is csúnyán bezavar.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Megvan, mikor léphet magyar ember a Holdra

 

×