Az Apple állítólag azért vesz fel most mérnököket, hogy készítsenek egy olyan 6G modemet, amiket majd a következő iPhone-okban lehet használni.

2023.12.05. – Bármennyire is furcsa, a fejlődés nem állhat meg. Miközben sokan állították korábban, hogy a 5G technológiai okozója lehet a COVID elterjedésének is, a mérnökök már a 6G technológián dolgoznak. Arra persze nem született egyértelmű bizonyíték, hogy a technológia káros lenne, így tovább folynak a fejlesztések az Apple háza táján is.

Bár az Apple saját 5G modemének kifejlesztése nem vezetett eredményre, a vállalat a jelek szerint nem adja fel – írja a Bloomberg. Annak ellenére, hogy az iPhone gyártója felhagy az 5G modemfejlesztéssel, friss hírek szerint a 6G modemek fejlesztése felpörög. A Bloomberg szerint az cég jelenleg mérnököket toboroz a 6G architektúra kifejlesztéséhez és prototípusok létrehozásához.

Apple modem

A hónap elején az almás vállalat 5G-s modemekkel foglalkozó részlegeivel kapcsolatban bizonyos források azt állították, hogy a vállalat nem járt sikerrel, és hogy az cég leállítja a projektet. A Bloomberg újságírója viszont megerősíti, hogy az Apple továbbra is keményen dolgozik az 5G modem fejlesztésén, de már inkább a 6G felé veszik az irányt.

A készülő modem, ami az új iPhone telefonokba kerül majd, azt teszi lehetővé, hogy a telefon csatlakozzon a sokkal jobb teljesítményű 6G hálózatokhoz. Az Apple célja természetesen az, hogy a telefonokban saját 6G modem legyen, mivel most más gyártók eszközei kapnak benne helyet.

Miért kell saját modem az Apple-nek?

Az Apple a legtöbb okostelefon-gyártóval ellentétben nem szeret más cégekre támaszkodni a kulcsfontosságú alkatrészek tekintetében. Az cég már most is saját processzort gyárt az iPhone-okhoz és saját operációs rendszerrel is rendelkezik. És mivel a modemek valóban fontos részei az iPhone-oknak, az Apple nem akar túlságosan a Qualcommtól függeni. A saját, házon belüli modem kifejlesztésével az cég nagyobb kontrollt gyakorolhat a telefonjai felett, és több pénzt kereshet.

Ezt láttad már?

BRÉKING: A Rockstar idő előtt publikálta a GTA VI trailert – Nézd meg most

×