Egy hónap, és örökre búcsút mondhatunk annak a pluginnak, ami nagyban könnyítette meg az életet Chrome-ban és Edge-en is, de a Microsoft közbeszól.

2023.12.04. – Eltűnik a szürke ködben egy rém praktikus, mindeközben ingyenes böngésző bővítmény, amit Google Chrome és Edge alatt milliók használtak. A Support szűkszavúan közli a tényt, hogy a Microsoft 365 (leánykori nevén Office) böngészőbővítményről van szó. Indoklás nincs, csak annyi, hogy meddig támogatja a plugint, aztán részletesen taglalja, milyen módon tudod eltávolítani a böngésződből. Köszi.

A 365 alkalmazásai (benne az Outlook, a OneDrive, a Word, az Excel, a PowerPoint vagy például a Teams) jó ideje segítették a felhasználókat, például dokumentumok könnyű online olvasásában és szerkesztésében, egyszerűen a böngészőből.

Forrás: Freepik

Úgy tudni, hogy a Chrome-ban és az Edge-ben összesen mintegy 10 millió user használja a bővítményt, de ez nem igazán hatja meg a Microsoftot. A 365 jelenlegi támogatása 2024. január 15-én lejár, és a vállalat nem hosszabbítja meg. Ez azt jelenti, hogy a plugin a következő hónap közepétől nem kap semmiféle frissítést (így biztonsági update-et se), leáll rá a technikai támogatás és radírozzák az Edge, illetve a Google Chrome webáruházakból is.

Tragédiának csak azért nem lehet nevezni az intézkedést, mert a kissé ugyan magyartalan, de azért értelmezhető tájékoztatás alapján a Microsoft 365 alkalmazásokat a továbbiakban is el lehet majd érni, viszont csak bejelentkezés után, külön weboldalon, amit aztán Chrome-ban érdemes könyvjelzőbe pakolni – javasolja a Support blog. Részletesebben, így néz ki, mit kell tenned:

Edge-ben

  1. Miután bejelentkeztél a fiókoddal, válaszd a Microsoft 365 böngészőbővítmény ikonját a böngésző címsora mellett.
  2. A Beállítások lapon kattints jobb gombbal, és válaszd az Eltávolítás a Microsoft Edge-ből lehetőséget, vagy lépj a Bővítmények kezelése elemre a bővítmény eltávolításához.
  3. Ezt követően a Microsoft Edge oldalsávjáról érheted el a Microsoft 365-alkalmazásokat.

Google Chrome-ban

  1. Miután bejelentkeztél a fiókoddal, válaszd a Microsoft 365 böngészőbővítmény ikonját a böngésző címsora mellett.
  2. A Beállítások lapon kattints jobb gombbal, és válaszd az Eltávolítás a Chrome-ból lehetőséget, vagy lépj a Bővítmények kezelése elemre a bővítmény eltávolításához.
  3. A 365-alkalmazásokat viszont, ahogy fentebb írtuk, továbbra is ingyen elérheted az www.microsoft365.com-on.

Lehet, hogy már a következő rendszer miatt variál a Microsoft:

Előbb érkezhet a Windows 12, mint gondoltuk – A Microsoft megerősítette

×