Régóta pletykálják, hogy már készül a 11 utódja a Microsoft műhelyében. Úgy tűnik, hogy a nem is kell olyan sokat várni a Windows 12-re.

2023.11.09. – Az elmúlt hónapok során többször felmerült, hogy a Microsoft új Windows verzión dolgozhat a kulisszák mögött. Sokáig úgy nyilatkoztak, hogy a Windows 10 lehet az utolsó, klasszikus értelemben vett operációs rendszerük. Jól tudjuk azóta, hogy ez nem így lett, 2021-ben megérkezett a Windows 11. A friss rendszer kifejezetten erős követelményeket szabott a futtatáshoz. Processzorszinten is megköveteli a legújabb technológiákat, de a videokártya DirectX támogatásának is meg kell ütnie egy szintet. A Microsoftnak valahol meg kellett húznia a határt, ha nem akar az idők végezetéig 20 éves hardvereket támogatni.

Azóta egyre többen térnek át a friss verziókra, sok esetben már az új processzorokat is jobban támogatja a legújabb Windows. AMD esetében a 3D V-Cache tulajdonosoknak érdemes a 11-es verziónál maradni, Intel esetében pedig a 12. és 14. generáció esetén javallott a 10 kerülése. Folyamatosan érkeznek a hibajavítások, új funkciók, így sokan úgy gondolták, hogy hosszú idő, mire a pletykált Windows 12 hivatalos formát ölthet. Úgy tűnik, hogy tévedtek, előbb érkezhet az OS, mint azt sejteni lehetett.

Már 2024-ben megérkezhet a Windows 12

A techosarusrex nevet viselő Twitter felhasználó szúrta ki az újdonságokat Windows Insider Program, Office 2024-es verzióját vizsgálva. A fájlok alapján nem csak új Office érkezik jövőre, de egy új Windows Server és egy Desktop operációs rendszer is. Ez nem csak a Windows 12 létezését erősíti meg, hanem egy új Server rendszer debütálását is. Legutóbb 2021-ben érkezett hasonló a Windows Server 2022 képében.

Ami még érdekesebbé teszi a történetet, hogy a Microsoft hivatalos Insider Twitter fiókja is pozitívan reagált a bejegyzésre. Ezt már megerősítésnek is vehetjük. A Windows 12 és a fejlesztői csapat a mesterséges intelligenciára biztosan extra figyelmet szentel majd , de nagy eséllyel az ARM platform támogatása is ekkorra érhet be igazán. A leleplezésre a 2024 tavaszán megrendezendő BUILD konferencián kerülhet majd sor.

Forrás: PCFórum

A Windows 11 aprócska változata akár egy videokártyán is elfut

×