Nézd meg, hogyan nézne ki az Assassin’s Creed IV: Black Flag, ha nem 2023-ban, hanem mondjuk a PlayStation 1 korszakában jelent volna meg.

2023.12.04. – Ha esetleg lemaradtál volna róla, pont a napokban ünnepelte 29. évfordulóját az első és eredeti PlayStation, ami 1994. december 3-án jelent meg Japánban. Ez a konzol bizony hihetetlen élményeket nyújtott játékosok millióinak, olyannyira, hogy sokan még most sem tudják elfelejteni. Bár régen a grafikai megvalósítás, a játékmenet kissé más volt, mint ma, mégis – még ma szemmel is – van ezekben a játékokban valami magával ragadó.

Éppen ezért nem véletlen az sem, hogy milyen népszerűek az úgynevezett demake videók, amik gyakorlatilag a mai játékokat úgy mutatják be, mintha régen, a PS1 korszakában készültek volna. A grafikai modokkal ellentétben ez pont nem szebb grafikát ad a játékoknak, hanem gyengébbet, szándékosan. A demake videók ezen felül az eredeti játékmenetet is átalakítják, hiszen sok-sok ma ismert funkció régen nem lett volna elérhető.

Az Assassin’s Creed IV: Black Flag is demake változatot kapott.

A Rustic Games BR Youtube csatorna egyébként pont ilyen demake videókra szakosodott, egy rakás ma ismert játék PS1 változatát nézhetjük meg, legyen az a Resident Evil 4, a The Last of Us vagy az Elden Ring. Nem is olyan rég pedig felkerült az Assassin’s Creed IV: Black Flag retro, 32-bites demake változata is. Itt a legfontosabb változás, hogy a játékmenet valószínűleg régen felülnézetes lett volna, ami a szárazföldön és a vízen is érvényesül. Ennek célja persze a jobb látószög elérése.

A helyzet az, hogy az Assassin’s Creed IV: Black Flag még így is olyan játéknak tűnik, amit mindenképpen megvennénk. Bár az is igaz, hogy ehhez olyan játékosnak kell lenned, aki régen tényleg játszott PS1-es játékokkal. Itt a nosztalgiafaktor nagyon sokat számít. Hogy őszinte legyek, én nagyon szívesen játszanék ezzel az AC4 demake-el, és remélem, hogy sokan mások is így vannak vele.

Egyébként egy másik Assassin’s Creed játék december 6-ig még teljesen ingyen letölthető. Ezt ne hagyd ki!

Ezt láttad már?

1200 LEGO skin jön a Fortnite-ba – meglévő karakterekhez ingyen

 

×