A Ubisoft egy rövid ideig teljesen ingyen odaajándékozza az egyik leghangulatosabb Assassin’s Creedet, az 1800-as évekbe kalauzoló Syndicate-et.

2023.11.27. – Arról, hogy melyik a legjobb Assassin’s Creed igen hosszas vitákat lehetne folytatni, az azonban kétségtelen, hogy ha a hangulat alapján kellene toplistát állítani, akkor a 2015-ös Syndicate biztosan ott volna a top 5-ben – olyan klasszikusok mellett, mint az ACII, a Black Flag és a Unity.

Érdekes, hogy a Syndicate milyen rekordgyorsan vált az enyészetté a játékosok emlékezetében, pedig nem csak az utolsó eredeti formulán alapuló etap volt, hanem az egyik legegyedibb és legérdekesebb is. Azt mondjuk aláírom, hogy nem pont a legmozgalmasabb, legtöbbek figyelmét felkeltő történelmi korszakban játszódott, de mégis, áradt belőle a személyiség, amit a Ubisoft Qubéc fejlesztői nem csak a remek körítéssel, hanem a játékmenettel próbáltak még egyedibbé tenni.

Az Assassin’s Creed Syndicate így számos ponton megpróbálta felrázni a formulát: lett egy, az 1800-as évek iparosodó Londonja körül folyamatosan mozgó vonatbázisunk, egy Batman-féle gyorsfalmászó kütyünk, bandát toborozhattunk, két játszható, bármikor váltogatható és eltérő képességű karaktert irányíthattunk, hajók helyett lovaskocsikkal és azok tetején bunyózva-ugrálva harcolhattunk, a lopakodást pedig ugyancsak a Batmant alapul véve arkhamosították – ami a komplett szériában itt működött a legjobban.

Emellett még a látványvilága is annyira fenomenális, hogy ha ma jelenne meg, akkor is simán megállná a helyét.

Szomorú, hogy éppen ez az AC érdekelte a legkevésbé a közönséget. Valószínűleg a többi részhez képest alaposan megcsappant eladások vezettek a 100+ órás akció-RPG-s vonalhoz, így a Syndicate máig az utolsó hagyományos Assassin’s Creed, amit kiadott a Ubisoft (nope, a Mirage-ot nem sorolnám ide). Ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg sokan kimaradtak a Syndicate izgalmaiból, amiért nagy kár ugyan, de szerencsére most mindenki teljesen ingyen pótolhatja, ha szeretné.

Ehhez pedig semmi mást nem kell tenni, csupán ellátogatni a Ubisoft hivatalos oldalára – ezen a linken át hamar odajutsz, majd a Ubisoft Connect fiókodba belépve igényelni a remek játékot. Ezután pedig bármikor letöltheted, amikor csak kedved támad felfedezni a viktoriánus Anglia legnyüzsgőbb városát. Nem árt viszont sietni, mert az ingyenes Syndicate-et november 27-től csak december 6-ig lehet a profilokhoz adni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

8 játék, amiről azt mondtuk: „ennél szebb már SOSE lesz” – aztán mégis

×