Megvan a kívánságlista, hogy az idei karácsonyfa alatt mit szeretnél látni? A többség semmit – mivel a digitális videojáték viszi a prímet.

2023.11.28. – 10-17 éves amerikaiak körében mérték fel, de az egész világon tanulságos lehet, hogy milyen ajándékokat akarnak a gyerekek a karácsonyfa alá. Az Entertainment Software Association megbízásából, 501 fős mintán kutató Ipsos arra jutott, hogy

a kamaszok 72 százaléka idén a videojáték kategóriából választ ajándékot.

A gaming ezzel olyan klasszis karácsonyi kategóriákat utasított maga mögé, mint a pénz és az utalvány (70%), a ruházat és a kiegészítő (66%) vagy a műszaki cikk (62%). Az igazi nagy szakadék viszont csak ezután következik: fizikai játékot már csak 38, belépőt és élményt 32, művészeti vagy kézműves terméket 28, könyvet pedig 26 százalék akar.

Illusztráció: DCStudio – Freepik

Az idei karácsony abszolút győztese tehát a videojáték, de nem a fizikai kiadványok (22%) vagy a konzolok (38%) vezetik a kívánságlistát, hanem az előfizetések (39%). Jelentős ezek mellett a videojáték kiegészítők és az in-game valuták részesedése is: előbbit 32, utóbbit 22 százalék választja a 2023-as ünnepre. Ha azt hiszed, hogy ebben a statisztikában elsősorban fiúk ajándékai miatt van ekkora túlsúlyban a videojáték, … akkor JÓL gondolod, hiszen 86 százalékuk akar gaming meglepetést. VISZONT

elég jól jönnek fel a lányok, akiknek már az 59 százaléka örülne, ha videojátékos ajándékot kapna.

Az Ipsos a 18-65 év közötti felnőttek közül is megkérdezett 500-at arról, hogy milyen ajándékot vásárol saját magának és másoknak. A válaszokból kiderült, hogy 32 százalék vesz videojáték kategóriájú meglepetést, ami azt jelenti, hogy a karácsonyfa alatt ebben az évben majdnem minden harmadik ajándék a gaming termékcsoportból fog érkezni.

Te minek örülnél a legjobban a karácsonyfa alatt, vagy mit veszel gamer rokonodnak / barátodnak? Írd meg kommenteben ennek a hírnek a bejegyzése alatt, a Leet.hu Facebook-oldalán!

És ha megnéznél néhány igazán boldog gyereket – íme a karácsony talán legszebb pillanatai az életben:

Emlékszel milyen volt konzolt kapni karácsonyra? Retro fotókon a teljes eksztázis pillanatai!

×