A Youtube már nem csak az eddigi előnyökkel, de játékokkal is megpróbálja elérni, hogy fizess elő a Premium szolgáltatásra.

2023.11.28. – A helyzet az, hogy a világ az utóbbi időben eléggé nehezményezte, hogy a Youtube ádáz harcot vív a reklámblokkoló bővítmények ellen. A cél természetesen az, hogy ne tudjuk elkerülni a reklámokat a videós platformon, mivel ezzel a Google jelentős bevételtől esik el. A harc még nem ért véget, ugyanis a felhasználók sorra találnak kibúvókat és módszereket a reklámok eltűntetésére.

Közben persze a Google mindenkit arra bíztat, hogy aki nem szeretne reklámokat látni, az fizessen elő a Youtube Premium szolgáltatásra, ami a reklámmentesség mellett számos más előnnyel is jár. Magyarországon például reklámmentességet, letöltési lehetőséget és YouTube Music-ot is kapunk havi 1790 forintért.

Most pedig ingyen játékokat is ad a Google az előfizetés mellé.

Ingyen játékok?

Ahogy arról a TheVerge beszámol, a Youtube most azzal is megpróbál mindenkit az előfizetés felé terelni, hogy  a Premium felhasználóknak hozzáférést biztosít egy sor online játékhoz. Ezeket a játékokat ráadásul közvetlenül a mobilos vagy PC-s alkalmazásból lehet játszani, tehát nem kell semmit letölteni. Csak rákattintunk és indul is.

A „Playables” néven ismert kísérleti funkciót a vállalat először szeptemberben mutatta be. A YouTube nemrég értesítést küldött a Premium előfizetőknek, hogy kipróbálhatják. Így tehát 37 minijátékkal játszhatnak az előfizetők, amik kvázi a YouTube-on belül működnek, ezért nem kell letölteni semmit. A játékválaszték persze nem mindegy. Ott van például a közönségkedvenc Angry Birds Showdown, a Brain Out, a Daily Solitaire, a The Daily Crossword és számos arcade játék. Ezek 2024. március 28-ig érhetők el itt.

Jól látszik, hogy a Google mindent megtesz, hogy csábítóvá tegye a Premium szolgáltatást, ráadásul ez nem is az egyetlen dolog, amivel bővíteni akarják. A cég persze nem az egyetlen vállalat, ami ingyen játékokkal csábítja az előfizetőket. A Netflix már egy ideje kínál ingyenes játékokat is.

Úgy tűnik, a YouTube Playables persze nem a hardcore gamereket célozza meg, inkább egy plusz előny az előfizetőknek, akik nem akartak reklámokat látni. Nehéz elképzelni, hogy valaki kifejezetten csak a Playables játékok miatt fizessen elő a YouTube Premiumra.

Ezt láttad már?

Karácsony 2023: kutyának se kell a fizikai játék, mindenki előfizetést akar

×