Egy olyan Chrome bővítmény jelent meg nemrégiben, ami egyedi módszerrel teszi elvileselhetőbbé a videók előtt felbukkanó reklámokat a Youtube oldalán.

2023.11.27. – Bizonyára te is olvastál róla, vagy rosszabb esetben tapasztalhattad, hogy a Youtube egyre inkább tiltja a reklámblokkoló bővítmények használatát. Ez azt jelenti, hogy amennyiben telepítve van valamilyen adblocker, lehet, hogy nem tudsz videót nézni. Ennek egyik megoldása a a Youtube Premium előfizetés, ami viszont nem nyújt teljes reklámmentességet.

A másik módszer lehet az a nemrég megjelent bővítmény, amit egy programozó otthon fejlesztett. Ő úgy gondolta, nem is a reklámokkal van baj, hanem azzal hogy hosszúak. Így olyan bővítményt hozott létre,

amivel a reklámok 16-szor gyorsabban futnak le.

Reklámgyorsító

A bővítménnyel tehát a reklámok nem tűnnek el, csupán 16-szor gyorsabban peregnek le a szemünk előtt. Ez azt jelenti, hogy egyes reklámok esetében 1-2 másodpercet kell csak a reklámra szánni. Az Ad Speedup ráadásul máshogy működik, mint az adblockerek, így aki használja, az nem kerül elvileg tiltásra, vagyis nem kényszerül Youtube Premium előfizetésre. További érdekessége, hogy nem csak gyorsítja, de némítja is a reklámokat, így még a váratlanul hangos élménytől is megkímél.

Természetesen ez ugyanúgy megkárosítja a Youtube-ot, mint a reklámblokkoló, ellenben egyelőre még nem tartozik a tiltott bővítmények közé. Utóbbi persze csak idő kérdése lehet. Így aztán mi sokkal inkább az előfizetést javasoljuk mindenkinek, aki hosszútávon reklámmentesen akarja élvezni a videókat.

Ezt láttad már?

Közelítünk a The Division multi megjelenéséhez: máris korhatárt kapott

 

×