Az Epic az utóbbi években mindig tartott egy hatalmas évzáró ingyen játékosztást, de vajon 2023-ban is lesz ilyen ajándékozás? És ha igen, akkor mikor?

2023.11.28. – Bár nagyon régóta az folyik a csapból, hogy mennyire rosszul megy Tim Sweeney-ék szekere, hiszen az Epic Games Store eddig keményen mínuszos, ez valójában se nem egy új infó, sem pedig meglepő. Amikor az Epic elindította a Steam ellenében a saját digitális játékáruházát, sejthette, hogy nem lesz könnyű menet egy működőképes riválist felépíteni a Valve úttörő és már mindenki által megszokott platformja ellenében, ami várhatóan még hosszú ideig fog veszteségesen működni.

Ezért is indították el az ingyen játékosztást, mellyel hétről-hétre újabb okot adnak a játékosoknak arra, hogy letöltsék és legalább egy héten egyszer megnyissák az Epic launcherét. A közhiedelemmel ellentétben (miszerint a vásárlásra való ösztökélés lehet a cél) valójában egy – sokszor már önkéntelenül működésbe lépő – rutint akarnak elültetni a fejekben, illetve ezáltal beágyazódni a játékosok mindennapjaiba. A játékok árusítása csak ezután lesz probléma/prioritás, amit nyilván kiváló akciókkal tudnak elérni – ennek nyilván eddig sem volt semmi akadálya.

Ez a Steamnek nyilván nagyon könnyen ment, hiszen anno semmiféle alternatívája sem volt – aminek nem mellesleg még így is szintén évekbe telt, mire magához szoktatta a PC-s játékosokat. illetve meggyőzze a fejlesztőket a steames megjelenésekről. Az Epic ebben egyértelműen nagy hátrányból indul, de egészen jó úton haladnak a siker felé – csak ugye győzzék pénzzel. Ékes példája ennek a szokásos két ünnep közötti játékajándékozás is, amikor is az EGS-en közel két héten keresztül minden egyes nap újabb játékokat adnak azoknak, akik felnéznek az Epicre.

Az első ilyen ajándékozás 2019-ben indult, hagyománnyá pedig egy évvel később, 2020-ban vált, amikor már 15 ingyen játékot bonthattak ki az Epic-felhasználók. Ezután pedig minden évben 15 kisebb-nagyobb címmel örvendeztetik meg a nagyérdeműt, amit a PC-s tábor (ha utálja az Epicet, ha nem) egy kisebb ünnepként vár a gép előtt.

Na, de 2023-ban lesz vajon ajándékosztás az Epic Games Store-ban?

Amikor felröppentek a hírek, miszerint az Epic túlköltekezett kicsit, sokan aggódni kezdtek az ingyen játékok miatt, de aztán hamar leszögezték, hogy ilyenről szó sincs, 2024-ben is változatlanul hetente fogjuk kapni az ajándékokat. Ugyan a 2023 év végi osztogatásról még nincsenek hivatalos információk (lévén az Epic csak az azt megelőző napokban kürtöli világgá az örömhírt), így teljes biztossággal nyilván nem állíthatjuk,

de nagy valószínűséggel idén is két marokra kapjuk az ajándékokat.

Mivel az elmúlt években 15-15 játékra tarthattunk igényt fizetés nélkül, ezért joggal feltételezhetjük, hogy ez most is hasonlóképp lesz, ami egyben azt is jelenti, hogy alig több, mint két hét múlva: december 15-én (délután 5-kor) elrajtol az ingyenjáték maraton. Hogy milyen alkotásokat fogunk kapni, az még nagy talány – de mi a Leeten az összeset meg fogjuk írni, amint elérhetővé válnak.

Illetőleg, ugyanebben az időszakban kezdődik a év utolsó nagy játékakció is, amikor várhatóan több száz, de inkább ezer remek alkotást vehetünk meg az eredeti árának töredékéért csupán. Szóval, ha már ott vagyunk, akkor érdemes lesz kicsit jobban is körülnézni, majd összevetni az árcédulákat a Steames akciókéval, majd a kedvezőbb mellett dönteni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hatalmas mennyiségű filmmel és sorozattal búcsúzik 2023-tól a Netflix

×