Több mint 800 embert küldött el a cégtől az Epic Games, egy nappal azután, hogy bejelentették, hogy drágább lesz a Fortnite V-Bucks.

2023.09.29. – Talán ti is láttátok, hogy nemrég arról számoltunk be, hogy Magyarországon is drágábban lehet majd a Fortnite-ban V-Bucks in-game valutát venni. Hát, nem ez az egyetlen furcsa döntés született az Epic háza táján. Nemrég a Bloomberg számolt be arról, hogy a Fortnite és az Unreal Engine gyártója, az Epic Games körülbelül 830 alkalmazottat bocsátott el.

Ez az Epic teljes alkalmazotti létszámának nagyjából 16%-át jelenti.

A Bloomberg szerint a dolgozókat céges levélben tájékoztatták, majd ezt követően egy értekezletet tartottak. Az elbocsátott munkatársak hat hónapos végkielégítést, egészségbiztosítást, és gyorsított részvénykibocsátást kapnak. A szokásosnál gyorsabban kapják meg a részvényeket, amiket a munkaviszonyuk alatt szereztek. Az Epic vezérigazgatója, Tim Sweeney tájékoztatást is írt, ami később felkerült az Epic Games honlapjára.

„Egy ideje már jóval több pénzt költünk, mint amennyit keresünk. Az Epic fejlődésébe fektetünk be, a Fortnite-ot, mint ökoszisztémát fejlesztjük a kreatív alkotók számára. Sokáig optimista voltam, hogy elbocsátások nélkül is át tudjuk vészelni ezt az átmenetet, de utólag belátom, hogy ez irreális volt” – mondta.

Hozzátette: az Epic emberei folyamatosan dolgoznak a költségek csökkentésén, de még így is mínuszban voltak. Az elbocsátások jelentik tehát az egyetlen megoldást.

Üzletágak szűnnek meg

Az Epic a pénzügyi nehézségek miatt egyes üzletágait is megszűnteti. A Bandcamp a Songtradr zenei piactérhez kerül, míg a Superawesome „nagy része”, beleértve a reklámcégét is, függetlenedik. Ezek a kiválások további 250 fővel csökkentik az Epic alkalmazottainak számát. Sweeney elmondta: a leépítés a Fortnite-ot, a Rocket League-et, a Fall Guys-t, az Unreal Engine-t, az Epic Games Store-t fejlesztő csapatot nem érinti.

Az elbocsátások egyébként egy nappal azután történtek, hogy az Epic bejelentette, hogy megemelik a Fortnite V-buckok árát. A V-bucks csomagok ára Csehországban, Dániában, Magyarországon, Japánban, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában, Svédországban, Törökországban és az Egyesült Államokban is drágult.

Nem az Epic az egyetlen cég, ami sok embert elküldött az utóbbi időben. Korábban a Creative Assembly közölte, hogy a Hyenas shooter törlése után elküld embereket. Tegnap az Activision küldött el néhány embert a Hearthstone csapatából, a múlt héten pedig a Baldur’s Gate: Enhanced Edition stúdió, a Beamdog 26 alkalmazottat rúgott ki. Az Electronic Arts, a Take-Two, a CD Projekt, a Meta, a BioWare, a Firaxis és a Unity is jelentős létszámleépítéseket jelentett be idén.

Ezt láttad?

Zsozeatya (is) kisfilmmel emlékezik történetére – 10 éves a csatorna

×