Nem kell nagyon aggódni, a cég egyik vezetője szerint a Pokémon még nagyon sokáig velünk lesz. A jövő generációi is ismerni fogják.

2023.11.22. – Kevés olyan franchise van a világon, amiről elmondható, hogy amióta csak megjelent, folyamatosan népszerű, sőt emelkedett a népszerűsége. Ha jól belegondolunk, a Pokémon ilyen, hiszen minden egyes újdonság megjelenésével csak emelkedik a presztízsértéke. Pikachu karaktere az egész világon hódít, bögréken, táskákon, füzeteken van rajta, a Pokémon kártyák értéke felbecsülhetetlen, az animét mindenki nézi. Sorra jelennek meg a Pokémon játékok Nintendo konzolon, nagyon sikeres volt a Pikachu, a detektív élőszereplős film, és minden gyereknek el lehet adni egy plüsst. Egyszerűen megállíthatatlan.

Így aztán néha bele sem gondolunk abba, hogy mikor lesz ennek vége? Mikor tűnik el a Pokémon a világról, mikor lesz más mindenhol ott? A helyzet az, hogy a Pokémon még nagyon sokáig velünk lesz, legalábbis ha lehet hinni a The Pokémon Company egyik vezetőjének.

Egész generációk nőnek még fel a Pokémonon.

Még idén augusztusban a GAMINGbible munkatársa beszélgetett a The Pokémon Company ügyvezető igazgatójával, Takato Utsunomiyával, aki elmondta, hogy a Pokémon Trading Card Game, a Nintendo és a többi Pokémon cucc több száz évig is fennmaradhat.

„Ez egy nagyon egyedi struktúra. Természetesen üzletként kell működnünk, és pénzt kell keresnünk, de nagyon hosszú távon gondolkodunk. Mindent átgondolunk, amit teszünk, hogy hogyan tudjuk a Pokémont több száz évig életben tartani, átadni a következő generációnak, és biztosítani, hogy a Pokémon túlélje a mi életünket is” – magyarázta Utsunomiya.

Nemrég pedig Takato a The Guardiannek nyilatkozva megismételte, hogy szeretné, ha a Pokémon franchise túlélné az évszázadot, és a játékok a jövőben is „a márka magját” jelentenék. Azt is elmondta, hogy bár a Pokédex leírásai nem mindig tükrözték hűen a játékban megjelent zsebszörnyeket, a sorozat újabb játékaival ez kezdett megváltozni, ez a szempont pedig a jövőben is fejlődni fog.

„Az eredeti játékokban elég nagy volt a szakadék a Pokédex leírások és a játékban ténylegesen látottak között” – mondta Utsunomiya. „De a Legends Arceus-tól és Scarlet és Violettől kezdve az olyan Pokémonok, mint Bidoof odúkat hoznak létre a játékban, és a Pokémonok falkában utaznak. Szóval van egy újfajta realizmus a környezetükben. Amikor az eredeti Pokédexben látott leírások átadásáról van szó … ott sokkal többet tudunk tenni.”

Szóval a lényeg az, hogy a Pokémonok sokkal tovább lesznek jelen, mint ameddig mi élünk a Föld nevű bolygón. Éljen sokáig a Pokémon!

Ezt láttad már?

Filléres játékok a Steamen – Mutatjuk a nagy Őszi Vásár legjobb vételeit

×