A Nintendo kiadta legfrissebb piaci jelentését, s kiderült, hogy még mindig őrületesen jól teljesít a Switch. Így érthető, miért nincs szó a kettesről.

2023.11.10. – A Nintendo mindig is egy furcsa résztvevője volt a videojáték-piacnak. Felhasználói oldalról legalábbis biztosan. Hiszen a japán cég sosincs említve, amikor „konzolháborúról”, vagy az igazán nagyokról van szó, mégis szépen csöndben a legrelevánsabb számokat produkálja. Ha megnézzük a konzol eladási toplistát, akkor onnan 3 masina is a Nintendohoz tartozik. A legtöbb példányszámban értékesített konzol a PS2 a maga több mint 155 millió eladott példányával. Második helyen viszont már ott a Nintendo DS, amiből legalább 154 milliót adtak el világszerte. Őket követi harmadik helyen a jelenlegi Nintendo-generáció, a Switch, 132 millió példánnyal. Negyedik a Game Boy, ami szintén a Nintendohoz tartozik, ötödik pedig a PS4. S ha még egy kicsit lejjebb tekintünk, hetedik helyen ott csücsül a Wii is. Vagyis mondhatjuk, hogy a Sony konzoljai mellett a „másoduralkodó” a Nintendo.

Na, de mi a helyzet a szoftverekkel?

Ami a szoftvereket illeti, a Pikmin 4-ből 2,61 millió darabot sikerült eddig eladni, ami így a sorozat legkelendőbb játékává vált. Az eladásokból 1,36 millióért Japán a felelős, ami bizonyítja a sorozat népszerűségét a Nintendo hazájában. Figyelembe véve, hogy a Pikmin 1 és 2 GameCube-on, a Pikmin 3 pedig WiiU-n jelent meg – mindkettő jóval kevesebb hardvereladással a nevük mellett a Switchhez képest –  ezek az adatok nem túl meglepőek. A Legend of Zelda: Tears of the Kingdomból mára 19,5 millió darabot adtak el, holott az augusztusi jelentések még „csak” 18 millióról számoltak be. Ez a kilencedik legkelendőbb játék a konzolon, de még mindig elmarad a 31,15 millióval büszkélkedő Breath of the Wild mögött.

nintendo

A Nintendo továbbá arról számolt be, hogy a Mario játékok eladásai is fellendültek a The Super Mario Bros. Movie sikere után. A Mario Kart a maga 57 millió eladott példányával továbbra is a legjobb Switch játéknak számít. A számok alapján a Switch-tulajdonosok 43 százaléka rendelkezik Mario Karttal. Őrületes szám!

A digitális eladások a teljes szoftvereladás 50,2 százalékát tették ki, bár a digitális eladások aránya a teljes értékesítéshez képest csökkent a tavalyi évhez képest a Tears of the Kingdom magas fizikai eladásai miatt. Ez azt bizonyítja, hogy miközben a Nintendo digitális piaca növekszik, a legnagyobb fizikai kiadások még mindig jól fogynak.

Ezt olvastad már?

Előzetesen az ‘Az utolsó léghajlító’, jön az Arcane 2. évada és a Jurassic World: Krétakori tábor folytatás

×