A Sims 5 egyik vezető fejlesztője elárulta, hogy a csapat lelkesen dolgozik azon, hogy többjátékos funkciókat adjon a készülő játékhoz.

2023.11.16. – Oké, oké, a Sims talán nem tartozik az olyan nagy emlegetett franchise-ok közé, mint a Call of Duty, a The Last of Us vagy a Fortnite. Mégis, a helyzet az, hogy az egyik olyan játék a világon, ami még azokat is a képernyő elé szegezi, akik igazából nem is játszanak más videojátékkal. Nem egy olyan embert ismerek, akik sosem játszott semmivel, nem is ismeri a játékokat, de a Sims még az ő gépén is futott. Szóval amikor arról beszélünk, hogy milyen lesz az 5. rész, annak igenis nagy jelentősége van.

A The Sims 5 egyik kreatív vezetője egy interjúban elárulta: a fejlesztők multiplayer funkciókkal szeretnék bővíteni a játékot, ami sajnos még a fejlesztés korai szakaszában van. A franchise rajongói már évek óta várják a sorozat új részét, mivel a The Sims 4 már 9 éves. Persze nem ez az első eset, hogy a Simset szeretnék az online térbe vinni. Még 2002-ben megjelent a The Sims Online, ami sajnos egy félresikerült kísérlet volt. A játékot 2008-ben állították le végleg, mivel nem igazán játszott vele senki.

Az azóta eltelt két évtizedben ezért a Maxis kizárólag egyjátékos címként fejlesztette a Simset, bár igaz, hogy volt egy-egy rajongói mod, ami segített online összehozni a playereket. A The Sims 3 és a The Sims 4 multiplayer modjai népszerűek voltak, de sokan gondolják, hogy ez alap kéne legyen hivatalosan is.

Sims multi?

A Radio Times-nak adott interjújában Lyndsay Pearson, a Sims franchise kreatív alelnöke azt mondta, hogy ő és csapata mindenképpen szeretne multiplayer módot is beépíteni a The Sims 5-be. Rögtön tisztázták, hogy ezt nem egy „ugorj be egy nagy, idegenekkel teli világba” módon képzelik el. Sokkal inkább olyat szeretnének, mint amit az Animal Crossing: New Horizons-ban is láthatunk. Ebben a játékosok elmehetnek más játékosok szigetire, ahová meghívásos alapon léphetnek be, és ahol némileg interakcióba is lehet lépni. Például más játékosok vásárolhatnak a boltjainkban, stb.

A lényeg, hogy a csapat még nem döntötte el, hogy melyik irány alapján fogja megvalósítani a Sims 5 multiplayert, de nagyon szeretnének valamilyen online funkciót behozni.

„Mindenképpen szeretnénk bevezetni a multiplayert, de nem a nagy, ijesztő ‘ugorj be egy idegenekkel teli világba’ típusú multiplayert. Hanem a ‘te és a barátaid szeretnétek együtt játszani típusút'” – mondta Lyndsay.

Egyébként van egy olyan pletyka is, hogy a The Sims 5 teljesen ingyenesen játszható lesz. Persze ez még nem biztos. Sokan egyébként nem örülnek a multiplayer ötletnek, mivel az csökkentheti az egyjátékos élmény minőségét. Te mit gondolsz?

Ezt láttad?

Nincs több kamu, látni fogod, ha AI tartalom van egy Youtube videóban

×