Ha szeretnéd próbára tenni a készségeidet, arra ugyanúgy jók. További előnyük viszont, hogy a videojátékok stílusában tanítanak meg fontos információkat.

2023.11.16. – Okosabb, de minimum műveltebb felhasználót farag belőled az az alábbi 8 videojáték, ami a szórakoztatás és a kihívást jelentő kalandok élménye mellett egy sor lényeges információt töm a fejedbe. Ezt persze észre sem veszed, hiszen úgy tesznek többé, hogy közben baromi jól érzed magad. Sodor az izgalom és a sok megoldásra váró feladat, amelyek végrehajtása közben azt veszed észre, egyre több mindent értesz meg a világból, és sokkal több problémát vagy képes megválaszolni, mint korábban.

Forrás: Private Division, Take-Two Interactive

Ez a 8 lenyűgöző videojáték egyszerre tanulságos és szórakoztató, miközben vizuálisan is lenyűgöző. A játékosok egy csomó magával ragadó világot fedezhetnek fel bennük, érdekes történetekkel és egyedi karakterekkel, akik a játék minden percét átélhetővé és izgalmassá teszik. Az alkotóik mindent megtettek a pontosság érdekében, sőt, néhány esetben a világ vezető tudósainak segítségét is igénybe vették, hogy még hitelesebbek legyenek az adott videojáték jellegzetességei. Magyarán: ha ezeket a game-eket választod, a tudományosan és történelmileg legpontosabb címekhez van szerencséd, amelyek szó szerint játszva tanítanak. Az alábbi lista ezúttal sem rangsor, hiszen érdeklődésének megfelelően minden egyes gamer mást és mást tart a legjobbnak. A lista elkészítésében a GameRant volt a segítségünkre.

1. Beyond Blue

Ez a zseniális búvárszimulátor nem hiányozhat egyetlen hasonló összeállításból sem. Pláne, mert az egyik legszebb amit ebben a műfajban valaha készítettek. Amellett, hogy gyönyörű, segít megismerni a változatos és szépséges víz alatti ökoszisztémát, miközben persze teljesen kikapcsol a mindennapi mókuskerékből. A grafikája éppen elég realisztikus ahhoz, hogy a játékosok Mirai, a mélytengeri tudós szemével fedezzék fel a gyönyörű környezetet. Az alkotók elég alaposak voltak: a BBC díjnyertes természetfilmje, a Blue Planet II alapján dolgoztak, hogy a videojáték tudományos szempontból is a lehető legpontosabb legyen. A játékélményt tovább javítják a minidokumentumok, amelyek eredeti felvételeket és vezető óceánszakértőkkel készült interjúkat tartalmaznak. A Beyond Blue további előnye, hogy kifejezetten könnyen játszható, így a kezdők se maradnak ki a jóból.

2. The Gardens Between

A The Gardens Between az egyik leglátványosabb mobiljáték, ami létezik, szóval már csak ezért is baromi lenyűgöző és élvezetes kikapcsolódás. Ez az indie játék egy puzzle-kaland, gyönyörű stílussal, illetve egy csomó csodával és fantáziával. A játékosoknak manipulálniuk kell az időt, hogy rejtvényeket oldjanak meg, miközben felfedezik a játék titkait. A sztori főhőse két barát, Arina és Frendt, akiknek színes és álomszerű szigeteket kell felfedezniük, a gyermekkorukból származó tárgyak után kutatva. Amellett, hogy remek készségekkel gazdagít, rém megnyugtató videojáték.

3. The Last Campfire

Szuper kalandjáték, elbűvölő grafikával, elbűvölő zenével, valamint pihentető és könnyű játékmenettel. Egy Ember nevű, kedves lényt irányítasz benne. Ember teljesen el van veszve egy furcsa világban, de nagyon próbál hazatalálni. Az utazása szórakoztató, illetve vidám, és bár a rejtvények nem feltétlenül nehezek, biztosan mindig fantáziadúsak és szórakoztatóak. Közben annak is meg kell találnod a módját, hogy depressziós és elveszett lelkeknek segíts újra megtalálni a céljukat. Az egyedi történetnek és a könnyű játékmenetnek köszönhetően kezdőknek és haladóknak egyaránt kiváló, a szeszélyes sztori pedig nem csak kreatívabbá tesz, hanem sokat tanít az életben elérhető célokről is.

4. Assassin’s Creed: Brotherhood

Az egyik legrészletesebb és legimpozánsabb része a sorozatnak, ami ráadásul alkalmat ad egyetlen történelmi város alaposabb megismerésére, hiszen végig ugyanott játszódik. Ismerd meg benne a reneszánsz Olaszország lenyűgözően részletes világát, a korszak épületeitől a művészeti stílusán és építészeti struktúráin át az etikettjéig. Tényleg nagyon tudatosan, műgonddal épített epizód, ami a maga nemében még ki is emelkedik az Assassin’s Creed sorozatból. Nem kezdőknek való videojáték, mivel elég nehéz. De a bátorságot a lenyűgöző grafikával pompázó 16. századi Róma látképével hálálja meg. Keresd a magas épületek tetejét és nézz szét rendesen – lélegzetelállító!

5. Gris

A Gris egy érzelmes kirakós kalandjáték, egyedi művészeti stílussal és egy nagyon emlékezetes utazással. Rejtvényeket kell megfejtened és használnod a felgyülemlett erőt – na meg harcolni derekasan, üdítő izgalommal. A történet egy fiatal lányt követ: ő Gris, aki életének fájdalmas emlékeit próbálja feldolgozni, és bízik a szebb jövőben. Az érzéseit lenyűgöző módon tükrözi a ruházata, a különleges képességei pedig segítenek átvészelni a nehéz kihívásokat. A videojáték a bájos grafikájának és elgondolkodtató üzeneteinek köszönhetően igazi reménykeltő élmény: növeli az érzelmi intelligenciát, így pozitívabb szemlélettel várhatod az életedben is törvényszerűen bekövetkező nehézségeket.

6. Children Of A Dead Earth

Az egyik legjobb űrjáték, amelyet valaha is készítettek – legalábbis azok között, amelyeket tudományos igényességgel hoztak össze az alkotók. Tulajdonképpen egy űrháborús szimulátor, amiben rengeteget tanulhatsz az űrről és a rakétákról, de szórakoztató formában, tulajdonképpen észrevétlenül tömi a fejedbe a fizikai és mérnöki tudományokat is. Valós technológiákat kell használnod az űrhajók tervezése során, és azok irányításáról is sokat megtudhatsz, a flották parancsnokaként. Mindeközben a Naprendszer eddigi talán legnagyobb háborúja dúl, és egy igazán remek történetbe ágyazva harcolhatod végig.

7. Spiritfarer

A Spiritfarer az elmúlt évek egyik legjobb indie játéka, amelyet a kritikusok és a játékrajongók egyaránt nagyra értékeltek. Vizuálisan lenyűgöző, hangulatos kalandszimuláció, halálról és búcsúzásról, amit nagyon átélhetővé tesz az egyedi művészeti stílus és a hangulatos zene. A karaktered Stella, aki egy Spiritfarer, vagyis olyan túlvilági vizeken hajózó tengerész, aki lelkeket szállít az örökkévalóság partjai felé. Meglepően érzelmes game, benne egy csomó tevékenység leckéivel, a főzéstől a kézműveskedésen és halászaton át a bányászatig. Ez pedig már a menedzsmentjátékokhoz teszi hasonlóvá. Annak ellenére, hogy a játék a lehető legsötétebb témák egyikével, a halállal foglalkozik, mindig tartogat jó érzéseket és pozitív üzeneteket, így megtanulod megfelelően kezelni a nehéz témát – mint fejben, mind pedig érzelmileg.

8. Ancestors: The Humankind Odyssey

Irány az emberiség bölcsőjének tartott, 10 millió évvel ezelőtti Afrika! Ez a kiváló videojáték segít megérteni az emberi evolúciót, miközben megtanulhatod azt is, hogy milyen stratégiával fejleszd fel a saját ősi klánodat, hogy biztosan elérje a humán evolúció első néhány lépcsőfokát. A saját tapasztalataid alapján megtanulhatod, hogyan működik körülötted az ökoszisztéma, és miképpen veheted hasznát a túlélés érdekében. Nyílt világú túlélőjáték, lélegzetelállító vizualitással, átérezhető veszélyekkel és persze a felfedezés izgalmával. A játékosoknak vadászniuk, kézműveskedniük kell, miközben kapcsolatba lépnek más karakterekkel. A klánod a valóságban is létezett előember fajt, az Australopithecust képviseli. Készülj fel rá, hogy lassú folyású game, de ez csak a hasznodra válik, hiszen elmélyíti az ismereteidet az emberi történelem egyik legfontosabb szakaszával kapcsolatban.

Háborús töri is jöhet? Mi ezekre szavazunk, ha már elég a CoD-ból:

A 11 legjobb háborús játék 2023-ban, ha már unod a Call of Duty-t

×