Hosszú idő után az Nvidia és a Valve végre kijavította a Counter-Strike 2 egyik funkcióját. Mostantól tényleg javíthat a játékélményen és az input lagon.

2023.11.16. – Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, a héten új Nvidia driver érkezett. A csomag kifejezetten sok hibajavítást és fejlesztést tartalmazott. A figyelmes játékosok kiszúrhatták, hogy Counter-Strike 2-vel kapcsolatos sorok is felbukkantak a bejegyzésben. Bár a Counter-Strike 2 első verziói óta ott figyel az Nvidia Reflex a játékban, nem igazán volt ajánlott bekapcsolni. Sokkal több problémát okozott, mint amennyire megoldást nyújtott. Úgy tűnik azonban, hogy végre sikerült működőképes állapotba hoznia a Valve és az Nvidia mérnökeinek.

A 2021-es adatok alapján a GeForce kártyatulajdonosok több mint 70%-a játszik valamilyen kompetitív, multiplayer címmel. Nem is volt kérdéses tehát, hogy létjogosultsága lehet egy olyan fejlesztésnek is, mint az Nvidia Reflex. A technológia célja, hogy a rendszerkésleltetést minél alacsonyabb szintre csökkentse. Ez a késleltetés (input lag) az interakció folyamatának kezdetét (egérkattintás, kontroller gomb lenyomása) és a képernyőn való megjelenési időtartamot (lövés, forgás stb. ) foglalja magában. Bizony, kritikus esetekben akár egy „ON” kapcsolón is is múlhat egy-egy millió dolláros BO5 döntő utolsó meccse, így nem elhanyagolható az Nvidia Reflex szerepe. 

Biztatóak a legújabb Counter-Strike 2 mérések

ThourCS, az ügyeletes Counter-Strike szakértőnek sem kellett több, máris górcső alá vetette a fejlesztést. A mérések sosem hazudnak, úgy tűnik, hogy az Nvidia valóban megjavította a funkciót. Az átlag FPS nem növekedett, ám a frametime érték érezhetően és nem utolsó sorban mérhetően jobb lett, mások is erre jutottak. Eddig sem az átlaggal volt a nagy probléma, hanem a bezuhanó képkockákkal. A Reflex bekapcsolásával sokkal simább játékélményt kaphat immáron a játékosok jelentős része, mostantól ajánlott ON vagy On+Boost opciókra billenteni a CS2 menüjében. Természetesen az új driverre kell ehhez frissíteni. Az AMD játékosoknak sincs oka a szomorkodásra, nagy eséllyel a javított Anti-Lag hamarosan számukra is elérhető lesz. Remélhetőleg ezúttal VAC tiltások nélkül.

Ezek a pályák érkezhetnek hamarosan Counter-Strike 2-be

×