Az Nvidia az elmúlt hónapokban sem pihent. Szinte minden második héten érkezik driver, ezúttal kifejezetten sok hibajavítással.

2023.11.15. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Végre itt a natív Nvidia DLSS támogatás Starfieldben

A Call of Duty támogatás sem hiányozhat - Nvidia

A Call of Duty támogatás sem hiányozhat

A legutóbbi Nvidia frissítések a Counter-Strike 2, a Modern Warfare III és Starfield címeket készítették elő, úgy tűnik ez sem kivétel. A Counter-Strike 2 nemrégiben Reflex támogatással is bővült, korábban hiba volt bekapcsolni azt a funkciót, ebben a frissítésben ért be azonban igazán. A Starfield hosszú ideig nem rendelkezett natív DLSS támogatással, november elején a játékfájlokba bekerült a DLSS-hez szükséges környezet. Nos, úgy tűnik, hogy többet erre sem kell már várni, a driver végre elhozta ezt is. A Modern Warfare III-mal kapcsolatban is érkeztek fejlesztések. Ezen kívül pedig a bugfix lista is kifejezetten hosszúra sikerült:

Javított játékokkal kapcsolatos hibák

  • [Alan Wake 2] A játék stabilitása és a teljesítmény is sokat javult

  • [Counter Strike 2] Az Nvidia Reflex támogatás és annak teljesítménye is javult

  • [Starfield/Cyberpunk 2077] Az Optimus támogatással megfűszerezett laptopok sem akadnak többé

  • [Control] Mostantól ebben a játékban sem kell stabilitási gondoktól tartani, ha valaki hosszabb ideig játszik

Általános jellegű hibajavítások

  • [OBS] Mostantól nem kell attól tartani, hogy magas felbontású videó esetén képtörés jelentkezik

  • [Notebook] Kevesebb eséllyel fagynak ki a laptopos videokártyák

  • A Windows 10 átlátszó effektjeivel sem lesznek már nagy gondok

  • [Wallpaper Engine] Többmonitoros rendszerek esetén sem lesz gond a hátterekkel

  • [Firefox Beta] Az RTX Video Super Resolution nem generál indokolatlanul nagy lapozófájlt

Discord streamelés közben azonban továbbra is előfordulhatnak problémák, leginkább a színekkel kapcsolatban jelentkeznek bugok. Ezt leszámítva végre érdemi frissítést adott ki az Nvidia a kezei közül, nagy hiba lenne nem feltenni. A legfrissebb, 546.17-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről.

JPEG vs. PNG – Mikor és hogyan használjuk ezeket a formátumokat?

×