Ezúttal 82 szuperszórakoztató játékba vághatunk bele teljesen ingyen az Epic, a Steam, a GoG, az Opera GX és az Itch.io PC-s boltjában.

2023.11.14. – Ki ne szeretné az ingyen pörgethető és berámolható játékokat? Na ugye!? Ezért is szoktunk a Leeten rendszeresen jelentkezni kisebb-nagyobb ingyenjátékos gyűjtésekkel, melyekben (jellemzően vasárnaponként és keddenként) egy csokorba szedjük azokat a jellemzően PC-s címeket, melyekkel a stúdiók/kiadók/digitális boltok jófejsége nyomán egyetlen forint elköltése nélkül, teljesen ingyen játszhat a játékossereg.

Azt mondjuk a mostani lista kapcsán bevallom, hogy a számolással egy kicsit talán csaltam, ugyanis egy korábbi bitang nagy GoG-os ingyenességekről szóló gyűjtést is beemeltem, de ettől függetlenül valóban ennyi – egészen pontosan 82 játékot érhetünk el egyetlen fillér elköltése nélkül. Fontos még, hogy míg sok játék hosszú ideig ingyenes marad, addig néhányra csak pár napig – vagy óráig lehet csak lecsapni. Persze, miután a profilunkhoz adtuk, azután örökre elérhetjük, de érdemes lesz sietni. Illetve figyelmesen olvasni a leírásokat, ahol a játékok címei mellett rögtön feltüntettem a lejárati dátumokat.

EPIC GAMES STORE

STEAM

  • Gatekeeper: Infinity – egy rendkívül pörgős és akciódús roguelite shooter, ami a 2024-ben érkező Gatekeeper sci-fi prológusa, amibe egyedül vagy akár a barátokkal közösen is fejest ugorhatunk.
  • I Wanna Maker – egy végtelenségig játszható, különösen szórakoztató (és sokszor iszonyat idegesítő) precíziós platformer, amivel nem csak játszhatunk, hanem alkothatunk is. Szóval nem csak teljesen egyedi, más játékosok által készített pályákon tehetjük próbára az idegeink, de mi magunk is megcsinálhatjuk az ultimate szívatást.
  • Grapples Galore – a világ talán legidiótább (és legviccesebb) aréna shootere
  • AESIR Online – egy kevésbé ismert 1999-es szerepjáték, az Argentum Online alapján készült nem kicsit retro beütésű mmorpg, amit a régi időkön mélázva dobott össze pár lelkes argentin indie fejlesztő
  • Robocraft 2  – összerakhatjuk a legkirályabb harci járgányt, hogy aztán rommá lőjünk vele másokat. Az első része kifejezetten népszerű volt, a szóban forgó korai hozzáférésű folytatás viszont egyelőre még nem nyerte el a közönség imádatát, de a későbbi frissítések, javítások, módosítások miatt fokozottan érdemes odafigyelni erre a mindenféle műfajt a Battlefielddel vegyítő kreatív PvP akciójátékra.

Robocraft 2

  • Cards and Castles 2 – egy szuperszórakoztató és kezdőbarát gyűjtögetős taktikai kártyajátékba oltott stratégia – egész kellemes rajzolt-meseszerű látvánnyal
  • StrangerZ – egy kooperatív túlélőhorror, ami bár alapvetően az asszimetrikus multik sorát erősíti, a testreszabható lobby-knak hála a legminimálisabb létszámmal is meg lehet próbálni reggelig túlélni egy pszichopata szörnyeteggel szemben.
  • Blood Orange: Definitive Edition – egy atomretro narratív pszichológiai horror, ami sokkal nyomasztóbb és parább, mint elsőre tűnik.
  • Power Fantasy – ha imádod a Vampire Survivorst, akkor ezzel is érdemes tenned egy próbát. Ugyan a Power Fantasy egyelőre még korai hozzáférésű játék, már most alig lehet lerakni – köszönhetően a nagy elődtől ügyesen ellesett és újrahasznosított játékmenetnek és mechanikáknak.
  • The Jeffy Game – ez egy nagyon egyszerű, de annál azért jóval nehezebb precíziós platformer, aminek végére csak kiemelkedő ügyesség birtokában fogunk tudunk eljutni. A cél: összegyűjteni mindent, amit tudunk anélkül, hogy egy-egy óvatlan mozdulat, vagy egy elvétett ugrás miatt elhaláloznánk.

StrangerZ

  • Under Pressure – megvan a PowerWash Simulator? Na, ez pontosan egy olyan játék. Alig lehetne megmondani, melyik-melyik, ami igazán talán a klón érdemeit dicséri. A különbség, hogy ezt itt kifejezetten VR fejesekre szánták, így anélkül nem igazán lesz teljes a magasnyomású tisztítás.
  • Dragonheir: Silent Gods  – egy újabb high fantasy univerzumban játszódó nyílt világú RPG, ami bár szemkápráztató grafikával csábít, valójában inkább mobiljáték. Ingyenes, szóval akad benne Battle Pass és mikrotranzakció, szóval csak annak érdemes kipróbálnia, aki nem különösebben tud rácsavarodni a mértéktelen in-game pénzköltésre. Ha ez pipa, akkor egy korrekt élményben lesz részünk, mert amúgy egy egész pofás kis játék.
  • Planet S – a mai lista abszolút legjobbja! A Planet S egy valós idejű stratégia, azaz RTS, amiből manapság nagyon kevés akad, szerencsére még jól is sikerült. A cél, hogy felvirágoztassuk, benépesítsük, kolonizáljuk egy idegen naprendszer planétáit. Ehhez pedig számtalan lehetőségünk lesz, teljes mértékben rajtunk áll, hogy hogyan és milyen eszközökkel próbálkozunk. A bolygók procedurálisan generáltak, ami még tovább növeli az újrajátszhatóságot.

Dragonheir: Silent Gods

GOG

A GoG-on alkalomadtán lepik meg a közösséget ingyen játékokkal – gondolhattuk ezt sokáig, de az a helyzet, hogy valójában irdatlan sok játékot érhetünk el egyetlen peták kifizetése nélkül a lengyel platformon. Ebben a cikkben össze is szedtem 50 remek és kult-klasszikus címet, amit ingyen a könyvtárakhoz lehet és érdemes is adni, szóval ezt folytatjuk most az 51-kel, és egy állandóan igényelhetővel:

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a Gwentet kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

OPERA GX

  • Advise the King – a pakliépítést a sakkal kombináló logikai játék – kifejezetten érdekes és okos, alaposan megdolgoztatja az agyat
  • The King is Watching – egy egyszerű, de nagyszerű vár- és városépítős stratégia, amiben nem csak felvirágoztatni kell a települést, de meg is kell védeni a hullámokban támadó ellenségektől.
  • Ozone -egy érdekes, végtelenül egyedi túlélős logikai és ügyességi játék
  • Rolling to the Star – egy globális háború nyomán a Föld emberi lakossága teljesen kiradírozódott a létezésből. Az egyetlen túlélők néhány kisebb állat, akikért időközben eljöttek az idegenek, hogy új élőhelyet keressenek nekik. Ebből a logikai kalandból kiderül, hogy sikerül-e nekik.

Advise the King

ITCH.IO

  • Light the Lamp – egy rendkívül okos és végtelenül egyedi logikai puzzle
  • Point Click Killer – egy pici, retro beütésű, de meglepően ijesztő point & click kalandjáték
  • Super Enucleation 3D PLUS – egy igen bizarr 3D puzzle-platformer, amit a 90-es évek enciklopédia szoftverek inspiráltak
  • A Parking Story – egy minimalista, de elég stílusos ügyességi játék, amiben autókat kell a lehető legpontosabban leparkoltatni
  • Fit in Bed – egy fizikán alapuló ügyességi játék, amiben egy életképtelen random fazont kell beügyeskedni az ágyba
  • Tama Get Out – egy fantasztikus ötlet: egy Tamagotchiban élő virtuális állatkával kell kijutni a kütyüből. Kár, hogy nagyjából 5 perces kaland… 🙁
  • Sailing By The Lighthouseegy rövid, furcsa és stílusos kis játék, amiben egy tengeri kapitányt kell kitetoválni, miközben az próbálja elnavigálni a viharba keveredett hajót.
  • Tiny Ramparts – egy micro-stratégia, amiben egy önmagát megvédeni képes város felhúzása a cél
  • Sputnika Game – egy ügyességi-logikai játék, amiben különféle égitestekkel kell egy gravitációs mezőben egyre több pontot elérnünk úgy
  • Dieselhaven – egy automatizált gyárat kell a leghatékonyabb módokon menedzselnünk, ami sokkal nehezebb feladat, mint elsőre gondolnánk.
  • Mickey Mouse – Game & Watch – az 1981-es Mickey egeres Nintendo Game & Watch tökéletes átirata

Erről a 125 (!!!) Steames játékról sem érdemes lemaradni:

Ezzel a 125 (!!!) kiváló játékkal teljesen INGYEN játszhatsz a Steamen

×