Különleges ötletekből született, nagyon izgalmas játékokat vágnak hozzád. Az Epic Games Store ismét szuper ingyenes címekkel fog meglepni.

2023.11.10. – Bemutatta az Epic Games Store, hogy melyik KÉT címmel kíméli a zsebedet a további játékélményekért cserébe. Az egyik egy fantasy elemekkel vastagon átszőtt RPG, a másik viszont üdítően realista városépítős kihívásokat tartogat. Kb. 20000 forint helyett kapod meg őket ingyen.

Earthlock

Ez a remek kis fantasy 3D RPG 2016-ban kezdte meg világhódító útját, és remek időzítéssel lesz ingyenes az Epic Games Store-ban, hiszen jövőre már a második része is megérkezik. Amúgy trilógiának szánják. A cselekmény báziscsatákkal osztja szakaszokra a történetet. A karakterek párban harcolhatnak, mint harcos, vagy védelmező. Előbbi főleg lőfegyverekre, utóbbi varázslatokra hagyatkozik a csaták során.

A sztori Umbra világában játszódik. Itt egy kataklizma megállítja a bolygó forgását, ezért a világ egyik felét felperzselte a Nap, míg a másikon a természetes fény hiánya miatt örök jégkorszak van. A kettő határán van csupán élhető föld. A katasztrófa eltemette a múltbeli fejlett civilizációt, de az emberiség túlélte a dolgot és a peremvidéken él. A történet Amon kalandort követi, aki szokásos tevékenységei (romok felkutatása) mellett egy sokkal nagyobb konfliktusba keveredik az uralkodó Suvian Birodalommal.

Surviving the Aftermath

Ezt az apokalipszist 2019-ben szabadította el a Paradox Interactive, de széles körben csak 2021 óta terjeszti. Formabontó világvégét tálal: a finn Iceflake stúdió fejlesztői szándékosan kerülik a műfaj szerintük közhelyessé vált aspektusait, például a mutáns- és zombihordákat. Városépítős sci-fihez van szerencséd, ami tényleg üdítően friss a szokott sablonokhoz képest. Úgyhogy köszi az ingyen hozzáférést, Epic!

A bekövetkezett kataklizma jellege konfigurálható, ami egyben befolyásolja a játék nehézségét is. A településed létrehozása után telepeseket vonzhatsz be, akik lassan felfedezik a térképet és nyersanyagokat kutatnak fel. Véletlenszerű események további katasztrófákat okozhatnak, vagy döntések meghozatalára kényszeríthetik a játékosokat, akik aztán újabb és újabb technológiákat szabadíthatnak fel.

Az Earthlock új belépő lesz az Epic Games Store-ban, és rögtön egy ingyenes formában kezdi a pályafutását (máshol 11 ezer forint körül kapható), míg a Surviving the Aftermath 9267 forint helyett tölthető le ingyen, november 16-a este öt órától egy teljes héten át.

Addig ne felejts el rárabolni erre az ingyenes Epic játékra se:

Végre ingyenes az Epic-en ez a hajmeresztő horror FPS

×