Úgy tűnik, hogy bár a PlayStation exkluzív Call of Duty és Warzone tartalmak végre megjelenhetnek más platformokon is, sokan kiakadtak miattuk.

2023.11.09. – Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a jövőben egyre több hatása lesz a játékvilágra annak, hogy végül a Microsoft sikeresen felvásárolta az Activision-Blizzardot. Ezzel többek között bizonytalanná vált az a megállapodás is, amit az Activision hosszú évek óta fenntart a Sony-val. Utóbbi értelmében a PlayStation játékosok mindig kapnak valamilyen exkluzív Call of Duty (Warzone) tartalmat is. Ezek a tartalmak – legalábbis egy darabig – csak PlayStation platformon érhetők el.

Így történt ez az Oni skin esetében is, ami a Modern Warfare 2 megjelenésével kizárólag PlayStation-ön jelent meg. Ez az exkluzivitás azonban az elmúlt hetekben lejárt, így már az Xbox és PC játékosok is hozzájuthatnak.

De nem ingyen

Azok a Warzone játékosok viszont, akik régóta várták, hogy a PlayStation exkluzív tartalmakat végre begyűjtsék, enyhén szólva is csalódottak. Sokan komolyan felháborodtak azon, hogy a PS-exkluzív skin pénzért vehető meg. A „Combat Pack” néven elérhető Oni skin 20 dollárért, illetve 2400 CoD pontért vásárolható meg a játék boltjában.

Mind blowing. (disrespectfully)
byu/Leading-Pop5059 inModernWarfareII

Persze a Redditen van egy olyan vélemény, ami szerint nem lenne rajta árcédula, ha nem lennének olyan playerek, akik hajlandók is fizetni. Sokan persze inkább azon csodálkoznak, hogy miért kerül egy olyan skin a fizetős kategóriába, ami a PS Plus előfizetéssel rendelkező játékosoknak teljesen ingyen járt?!

A diskurzus elég sok embert megmozgatott, hiszen valóban érdekes döntés egy korábban ingyenes skint most más platformokon valójában pénzért, illetve CoD pontért kínálni. A legtöbb vélemény alapján azonban sokan úgy érzik, erről azok a játékosok tehetnek, akik megveszik ezeket a skineket. Ezzel teljesen érthető okot adnak az Activisionnek, hogy szépen beárazza ezeket a tartalmakat.

A helyzet az, hogy a Modern Warfare 3 megjelenésével is érkezik egy friss exkluzív tartalom a PS tulajdonosok számára. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz az is elérhető az Xbox és PC játékosoknak. Te mit gondolsz? Szerinted is rossz döntés beárazni a PS exkluzív tartalmakat?

Ezt láttad már?

Embert ölt egy robot – ez lehet az első ilyen gyilkosság

×