Akár bosszú, akár indulat, akár meggondolatlanság vezérelte, ezek a legdurvább esetek, amikor gamerek komoly túlzásba estek.

2023.11.09. – Ha elragadtatod magad otthon, és mérgedben földhöz kened a kontrollert, az se feltétlenül egészséges dühkezelés, de legalább egy kis magadnak okozott kárral megúsztad a dolgot. Nem úgy az alábbi esetekben, amikor nem egyszer életet követelt a gamerek indulata. Íme az utóbbi néhány év legrémületesebb esetei, amikor valaki túl messzire ment.

5. A méregkeverő gamer

Ez a thaiföldi eset méltán lett világhírű. A 29 éves Sak Duanjan követte el, nyilván mentális összeomlás után, mert felnőtt ember ekkora baromságot nem csinál, hacsak nem teljesen zakkant. Meglett férfi létére még otthon élt, az anyjával és a nevelőapjával, de az ősök kissé megunták, hogy üvöltve dühöng egy online játékon, ami nagyon nem akar sikerülni neki. Mivel többszöri kérésre se hagyta abba az ordibálást, a szülők lekapcsolták a netet. Erre szintén dührohamot kapott, de legalább rövid idő alatt lehiggadt. Látszólag.

Az anyja másnap észrevette, hogy furcsa színe van az ebédhez beáztatott rizsnek. Olyan lilás. Amikor jobban utánajárt a dolognak, kiderült, hogy életveszélyes kártevőirtó került az otthoni vízhálózatba. Még alaposabb nyomozás után kiderült, hogy a WiFi-megvonásban szenvedő „gyermek” próbált úgy bosszút állni, hogy megmérgezte a vizet. Az ősök az életükkel fizethettek volna a szigorért, ha nem elég szemfülesek, mégsem jelentették fel gamer fiukat. Inkább elmegyógyintézetbe utaltatták, mert egy fedél alatt azért mégsem akartak maradni vele. Megértjük.

4. A késelő gamer

Szintén nagyon komoly hírverést kapott, franciaországi eset. A Counter Strike a világ egyik legnépszerűbb multiplayere, amiben mindenki barátságos meccsek keretében henteli az ellent. Legalábbis SZINTE mindenki. Egy kirívó esetben valós élet-halál harccá vált a battle royale, hiszen egy indulatait kezelni képtelen gamer a való életben vett revansot a veresége miatt.

Mivel emberünk – az akkor 20 éves Julien Barreaux – beteg elméjét megviselte a kudarc, nem volt rest hét hónapot rászánni az életéből arra, hogy felkutassa gamer ellenfelét, aki a játékban ledöfte a karakterét. Miután megtudta, hol lakik a Mikael nevű célpont, a házához hajtott és bekopogott. Az áldozat szerencsétlenségére ajtót nyitott, mire Julien megszurkálta. A támadó minden bizonnyal a halálát akarta, mivel az orvosi vizsgálat szerint éppen csak pár centivel vétette el a szívét. Mikael túlélte a gyilkossági kísérletet, Barreaux-t pedig szerencsére hamar elkapták. Sajnos csak két évet kapott (érthetetlen), de kényszergyógykezelés és megfigyelés alatt áll, amíg gyógyultnak nem minősítik.

3. A baseball ütős GTA-tesó

Nem akarjuk magunkat ismételni, de tény: az erőszakos játékok nem csinálnak mindenkiből dühöngő őrültet, de ha valakinek eleve mentális problémái vannak, azokból bizony kihozhatja a legrosszabbat. Listánk közepén megint egy szerencsésebb kimenetelű eset érkezik (az első kettő sajnos már nem ilyen), de a maga nemében ez is elég hátborzongató. Bár nagy hírverést kapott családi drámáról van szó, a sértettek neve a saját kérésükre sosem került nyilvánosságra.

A 2010-es évek közepén történt, valahol az Egyesült Királyságban, hogy egy férfi 50 kilométert száguldott az öccse otthonáig egy baseball ütővel, miután több tucat halálos fenyegetést küldött neki. Az előzmény: a tesó megölte a karakterét a GTA Online-ban. A 20-as éveiben járó fiatalabb testvér nem csak a saját testi épségét kezdte el féltetni az egyre durvább hangvételű üzeneteket küldözgető, 30-as éveit taposó bátyjától, hanem a feleségéét és a gyerekekét is. A gamer báty annyira elhagyta az agyát, hogy félő volt, tényleg megpróbálja kiirtani a rokonait egy online játékban elszenvedett vereség miatt. Mivel családtagról volt szó, sokáig haboztak feljelenteni, de amikor már majdnem az ajtóban állt a fenyegetésekben beígért baseball ütővel, csak ráhívták a zsarukat. Még szerencse – elborult aggyal ki tudja, mit csinált volna velük, ha bejut a házba…

2. Gyilkolt egy PS4 miatt

A bosszúnak sokféle kiváltó oka lehet. Féltékenység, szerelmi bánat, indulat, pénz, bármi. De hogy valakit azért öljenek meg, mert valószínűsítik róla, hogy ellopott egy PlayStation konzolt, az SZERENCSÉRE mégis csak egyedülálló borzalom! Reméljük sosem ismétlődött meg, de Floridában, 2018-ban sajnos megtörtént.

A 26 éves Jake Bilotta dührohamot kapott, amikor arra ért haza, hogy korábbi szobatársa, a 24 éves Joshua Barnes „ellopta” az akkor 300 dollár értékű játékkonzolját. A hírek alapján nehéz tisztázni, hogy egyáltalán jogos volt-e a vád, vagyis tényleg ő vásárolta-e a PlayStation 4-et, de a végkifejlet szempontjából ez mindegy is. Annyira elöntötte az agyát a harag, hogy állítólag lyukat ütött a falba. Aztán szépen kitervelte az új szobatársával, a 25 éves Ian McClurggal, hogy magukhoz csalják Barnest és számonkérik a lopásért. A sztori kegyetlen gyilkosságba torkollott: Bilotta 17 késszúrással mészárolta le a szerencsétlen fiút. A gamerek ezután egy zsákba tuszkolták a holttestet, hogy elássák valahol, de az új szobatársuk tetten érte őket, és kihívta a zsarukat. Bilotta életfogytiglani börtönbüntetést kapott, a szabadlábra helyezés esélye nélkül, míg McClug koronatanúként egyezséget kötött és elfogadta a tízéves szabadságvesztést.

1. Igazi kommandót küldött az ellenfelére

Mind közül talán ez a legdurvább és legnagyobb nyilvánosságot kapott eset. 2017 decemberében történt, az amerikai Kansasban. Az egész egy békés multizással indult a Call of Duty: WWII-ben, de a 19 éves Casey S. Vinernek nagyon nem ment a játék, és nem is tudott belenyugodni abba, hogy elkalapálták. Jó nagyot veszekedett is miatta a chaten az őt legyőző gamerrel, és úgy felhúzta magát, hogy eldöntötte: további szófecsérlés helyett a való életben áll bosszút rajta. Mivel ő Ohioban, az ellenfele pedig a kansasi Wichitában tartózkodott, nem ugrott el hozzá, hogy személyesen kérdőre vonja – inkább rávett egy harmadik személyt, hogy hívja rá a rendőröket az utált ellenségre.

Forrás: Wikipedia

A kamu hívás befutott, a helyi kommandó meg ki, ugyanis a telefonos bejelentés fegyveres támadással és lövöldözéssel riogatott. A S.W.A.T. megjelent a 28 éves Andrew Finch-nél, akit a kavarodásban véletlenül agyonlőttek. Elég hamar kiderült, hogy szegény áldozat nem elég, hogy valójában semmilyen fegyverrel nem fenyegetett senkit, még csak nem is ő volt az, aki korábban elverte Vinert a CoD-ban. Hanem annak a lakásnak az előző bérlője, ahol élt. A bosszúszomjas idiótát gyorsan elfogták és később 15 hónap fegyházra ítélték. Ez viszont sajnos Andrew-n és a családján biztosan nem segít. Őszintén kíváncsiak lennénk, hogy hogy érzi magát azóta az a gamer, aki Vinert ennyire felhúzta, és csak a feledékenységének köszönheti, hogy életben maradt, mivel nem jutott eszébe kijelentkezni a később gyilkosság helyszínévé vált épületből.

Sajnos akad még bőven gamer tragédia:

9 nagyon sötét, kegyetlen és brutális tragédia, ami játék közben történt

×