Ahogy tavaly novemberben is, idén is ingyenes időszakban próbálhatják ki a űrjátékok rajongói az egyik legdrágább videojátékot.

2023.11.08. – Aki még nem hallott volna a Star Citizenről, az jobb ha tudja, hogy ez az egyik legbizarrabb projekt, ami valaha is megjelent a játékiparban. Először 2012-ben jelentették be, és lényegében azóta is fejlesztés alatt áll. A legérdekesebb dolog, hogy a játék főként közösségi támogatásból él, tehát nagyon sok rajongó finanszírozza. A fejlesztők egy évtized alatt 600 millió dollárt gyűjtöttek össze a játékra, amit egyébként még mindig nem fejeztek be.

A Star Citizen persze egy igen összetett sci-fi kaland, melyben nem csak űrcsatákban vehetünk részt, de az űrkereskedésnek is jelentős szerepe van. Nehéz azonban ezt a címet jól összefoglalni. Miközben a játék first person shooter, masszívan online multiplayer műfajok jellemzőit ötvözi négy játékmódban. Ezek a módok egymástól eltérő játékélményt nyújtanak, mindegyik saját mechanikával rendelkezik. Bár a játék egyelőre early acces formában érhető el, nem ingyenes. A Starter Pack a hivatalos oldalon majdnem 60 euró, ami nagyjából 21 ezer forint.

Ingyenes időszak jön

Jó hírünk azonban azoknak, akik szeretnék kipróbálni. Ahogy tavaly novemberben, idén is jön egy free-to-play időszak, aminek keretében ingyen kipróbálhatjuk a játékot. Bár csak korlátozott ideig lesz ingyen elérhető, két teljes hétig pörgethetjük a sci-fi kalandot. A Star Citizen, ami a játéktörténelem legdrágábban fejlesztett játéka címért verseng,

PC-n november 17 és 30 között ingyen játszható.

Ebben az időszakban a játékosok teljesen belemerülhetnek egy teljesen más világba, ami sok játékos számára mára már életforma lett. A Star Citizenben az játékosok egy második életet élhetnek, végigszáguldhatnak az űr sötétjén, és olyan űrhajókat fejleszthetnek, amiknek valós értéke is van. Arról nem is beszélve, hogy ebben a hónapban kerül megrendezésre az „Intergalaktikus űrkiállítás” (Intergalactic Aerospace Expo) is, ami egy olyan online kiállítás, ahol a játékosok bemutathatják hajóikat, a fiktív cégek pedig reklámozhatják termékeiket, beleértve a mintegy 1000 különböző űrhajót, aminek mindegyike kipróbálható.

 

Végső soron tehát van két heted arra, hogy ingyen kipróbáld azt, amiért olyan sok játékos hajlandó komoly pénzeket áldozni. Utána már elég sokat kell perkálni érte. Ha bővebben érdekel a Star Citizen története, akkor less bele egy korábbi Leet Hungary videóba.

Ezt láttad már?

A Blizzard főnöke szerint az a baj, hogy a játékosok túl türelmetlenek

×