A Blizzard egyik vezetője a vállalat jelenlegi kihívásairól beszél, miközben megjegyzi, hogy „a játékosoknak nincs türelmük”.

2023.11.08. – Van abban valami igazság, amikor valaki azt mondja, hogy a gamerek általánosságban nagyon türelmetlenek. Mindig mindent azonnal akarunk, nem szeretünk éveket várni egy jó játékra, miközben persze minőséget várunk el a pénzünkért. Amint megjelenik valami, rögtön várjuk az új tartalmakat, mert ha nem, akkor szépen dobjuk a sarokba. A fejlesztők az online játékokhoz nem győznek folyamatosan friss tartalmat gyártani, mert ha nem teszik, a játékosok panaszkodni fognak, végül eltűnnek. Szóval érthető, amit a Blizzard mond.

Mike Ybarra, a Blizzard elnöke úgy véli, hogy a játékosok annyira türelmetlenek, hogy az nagyon megnehezíti a fejlesztők munkáját, miközben minőséget akarnak teremteni. Természetesen a kérdés annak kapcsán merült fel egy nemrég készült interjúban, hogy a Microsoft felvásárolta az Activision-Blizzardot. Nem tudják tartani a minőséget, ha ilyen nagy a tartalom iránti vágy.

Jó munkához idő kell

Még a kritikusok által dicsért és hatalmas sikert elért címek esetében – például a Diablo 4 – is gyakori kritika, hogy néha túl kevés az új tartalom, vagy éppen nagyon sokat kell rá várni. A jó munkához azonban idő kell. Ybarra a The Verge-nek azt mondta, hogy a játékosoknak nincs türelmük.

„Új dolgokat akarnak minden nap, minden órában” – mondta hozzátéve, hogy mindent megtesznek a friss tartalomért, miközben próbálnak minőséget is fenntartani. De a tartalom szüntelen gyártásához nagy csapat kell, ami miatt pedig tök érthető, hogy bevételekre van szükség. Közben persze a monetizációnak is megvannak a maga kihívásai. A Blizzard elnöke elmondása szerint mindig azt tanácsolja a fejlesztőknek, hogy gondoljanak a játékélményre. Szeretné, hogy a játékosok „jól éreznék magukat”, amikor pénzt költenek a Blizzardnál, függetlenül az összegtől. Sőt, nemrég azt ígérte, hogy a Diablo 5-re nem kell majd olyan sokat várni, mint a Diablo 4-re.

Arra a kérdésre, hogy a Microsoft felvásárlása hogyan változtathatja meg a Blizzardot a továbbiakban, a vezető őszintén azt mondta, hogy nem tudja. A 68,7 milliárd dolláros tranzakció hivatalosan októberben zárult le, de Ybarra elárulta, hogy a következő lépésekről még nem beszélt a Microsoft játékipari vezérigazgatójával, Phil Spencerrel. A helyzet egyébként önmagában sem mindennapi. Ybarra 2019 végén hagyta ott a Microsoftot, hogy a Blizzardhoz csatlakozzon, erre ismét a Microsoft vezetése alatt találta magát.

Ezt láttad már?

Az is PS5 Slimet vesz, aki nem akart – brutál reklámot robbantott a Sony

×