A Nintendo nem egyedül készíti el a nagyszabású mozit, és neves filmeseket szerződtetett a megvalósításhoz. Zelda kalandja óriási lesz.

2023.11.08. – Nem pletyka, nem spekuláció: hivatalosan bejelentette a Nintendo, hogy belevág az egyik legnehezebben megfilmesíthető fantasy játék adaptálásába. A The Legend of Zelda feldolgozása máris olyan filmeseket csábított a projekthez, mint a Marvel egyik volt fejese és a Maze Runner franchise rendezője.

Forrás: Nintendo

Film lesz a The Legend of Zelda franchise-ból, és ez már teljesen biztos – szögezi le a Nintendo közleményére hivatkozva a VGC. A nyilatkozat megemlíti: Avi Arad, a Marvel korábbi kreatív igazgatója az Arad Productions nevű cégével száll be a buliba, és máris megnyerték hozzá dirigálni Wes Ball-t, aki Az útvesztő (Maze Runner) filmtrilógia miatt számít nagykutyának, de ő rendezte a jövőre érkező Kingdom of the Planet of the Apes-t is.

A nagyszabású fantasy finanszírozását fele-fele arányban állja a Nintendo és a Sony Pictures.

A filmadaptáció producere Shigeru Miyamoto lesz, aki a Nintendo egyik leglegendásabb videojáték-tervezője, olyan címekkel a háta mögött, mint a Donkey Kong, több Super Mario cím, a Star Fox és természetesen a The Legend of Zelda. A specialista közleményben megerősítette, hogy évek óta dolgozik az utóbbi franchise élőszereplős filmváltozatán. Azt nyilatkozta, biztosan időbe telik, mire elkészül, de most már nagy erőkkel dolgoznak a fejlesztésén.

Nem csoda, hogy a Nintendo kedvet kapott a játékai adaptálásához azután, hogy az első nagyszabású hollywoodi produkciójuk, a The Super Mario Bros. Movie 1,3 milliárd dolláros bevételt ért el a mozikban az áprilisi premier óta. Nem kevésbé legendás (szó szerint) Zelda, hiszen 1986 óta 130 millió példányt adtak el a franchise játékaiból.

Érdekelnek hasonló címek is, mint a Zelda? Tessék:

Tetszik a The Legend of Zelda? Ez a 10 legjobb játék, ami utána jöhet

×