Valaki úgy gondolta, egy dió héja is kiválóan alkalmas lehet arra, hogy vezeték nélküli, Bluetooth hangszóró legyen belőle. Így sikerült.

2023.11.07. – Nagyon, nagyon szeretjük azokat az ötleteket, melyek nem egy cég vagy vállalat, hanem egy ügyes ezermester otthonából látnak napvilágot. Manapság már rengeteg lehetősége van az ügyes programozóknak, mérnököknek, hogy kiéljék alkotási vágyukat, és létrehozzanak valami egyedid. Így tett nemrég egy Youtube tartalomgyártó is, aki olyan Bluetooth speakert épített, amire nem számítottunk.

Arról nagyon sok helyen lehet olvasni, hogy milyen sok dologra jó a dió, azt azonban nem gondoltuk, hogy hangeszközhöz is alkalmas lehet. A Youtube-on Penguin DIY, aki már a múltban is rengeteg érdekes kísérletet mutatott be, most egy diót vett célba, hogy abból Bluetooth hangszóró születhessen. A folyamatot persze egy videóban meg is mutatta.

„Egy szerény dióhéjból figyelemre méltó Bluetooth hangszórót varázsolunk. A tökéletes dióhéj kiválasztásától a modulok, erősítők, hangszórók és az újratölthető akkumulátor beszereléséig ez a projekt a természet és a technológia fúziója. Csatlakozzon a kreativitás és az innováció eme egyedülálló utazásához. Ne hagyd ki ezt a rendkívüli projektet – a barkácsolás és a zene szerelmeseinek kötelező darab” – olvasható a videó leírásában. Az biztos, hogy nem lenne gond magunkkal cipelni.

Ahogy tehát az már sejthető volt, a dióhéjba minden egyes alkatrész egyedileg készült, hogy a helykihasználás mellett maximális hangminőséget érjen el. A dióhéjra nem csak lyukak, de gombok is kerültek, amivel tovább lehet léptetni a dalokat, melyeket telefonról lehet a hangszóróba juttatni. Nem beszélve a LED-ekről. Ne hagyd ki a videót az igazán egyedi alkotásról, aminek a végén azt is meghallgathatod, hogy hogyan szól a hangszóró, ami tulajdonképpen egy dió.

 

Ez láttad már?

Megosztották, hogy kezdődik a Stranger Things 5. évada, de bár ne tették volna

×